smaczny.pl przepisy kulinarne

Jarmuż z sezamem

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię

Składniki:

20 dag jarmużu (waga po obraniu, około 10 gałązek)
3 łyżki oleju (najlepiej kokosowego)
pieprz biały
3 łyżki sezamu
lubczyk

Sposób wykonania:

Jarmuż dokładnie opłukać, osuszyć, a następnie oderwać liście od twardych łodyżek i pokroić. Przełożyć je na dużą patelnię, dodać olej kokosowy, szczyptę soli i białego pieprzu. Razem wymieszać i dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu.

Gdy jarmuż będzie już miękki wsypać sezam, ponownie wymieszać i jeszcze chwilkę razem smażyć. Dodać szczyptę rozgniecionego w palcach lubczyku i majeranku. Na koniec ewentualnie przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać. Podawać na ciepło do drugiego dania.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.