Marchew obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w plasterki. Bulion zagotować, wrzucić do niego marchew, por, opłukane suszone grzybki i liście laurowe. Gotować około 10 minut. Następnie dodać kiszoną kapustę i gotować około 60 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Swojską kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Ugotować osobno, odcedzić i dodać do zupy. Następnie dodać przyprawę w płynie Maggi, majeranek, pokrojoną zieloną pietruszkę, sól i pieprz.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.