Przepisy Extra

Kasza gryczana ze skwarkami

Składniki:

20 dag kaszy gryczanej (2 woreczki)
5 dag wędzonej słoniny
natka zielonej pietruszki
600 ml kefiru (lub maślanki)

Sposób wykonania:

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż powstaną rumiane skwarki.

Ugotowaną kaszę gryczaną wyłożyć na talerz. Polać powstałym tłuszczem ze skwarkami i udekorować natką zielonej pietruszki. Kefir przelać do szklanki i podać razem z kaszą na stół.

Podane składniki wystarczą na 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.2148148148 stars based on 27 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.