Przepisy Extra

Kasza gryczana ze skwarkami

Składniki:

20 dag kaszy gryczanej (2 woreczki)
5 dag wędzonej słoniny
natka zielonej pietruszki
600 ml kefiru (lub maślanki)

Sposób wykonania:

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż powstaną rumiane skwarki.

Ugotowaną kaszę gryczaną wyłożyć na talerz. Polać powstałym tłuszczem ze skwarkami i udekorować natką zielonej pietruszki. Kefir przelać do szklanki i podać razem z kaszą na stół.

Podane składniki wystarczą na 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.