Przepisy Extra

Kasza gryczana ze skwarkami

Składniki:

20 dag kaszy gryczanej (2 woreczki)
5 dag wędzonej słoniny
natka zielonej pietruszki
600 ml kefiru (lub maślanki)

Sposób wykonania:

Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie. Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż powstaną rumiane skwarki.

Ugotowaną kaszę gryczaną wyłożyć na talerz. Polać powstałym tłuszczem ze skwarkami i udekorować natką zielonej pietruszki. Kefir przelać do szklanki i podać razem z kaszą na stół.

Podane składniki wystarczą na 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.2521739128 stars based on 23 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.