Przepisy Extra

Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla

Kaszanka z grilla... hmm... czemu nie? ;)

To można powiedzieć, abstrakcyjne na pierwszy rzut oka połączenie kaszanki, owoców oraz warzyw w rzeczywistości daje bardzo ciekawe i niebanalne danie. Jego przygotowanie nie jest trudne, jak zresztą większość prostych dań z grilla.

Przygotowanie składników jest również szybkie, a po ułożeniu ich na folii aluminiowej, wystarczy kilkanaście minut grillowania i... pyszne, naprawdę ciekawe danie z grilla mamy gotowe do zjedzenia! Tak zrobiona i podana kaszanka smakuje wyśmienicie, a także smakuje tym, którzy za kaszanką nie przepadają... sprawdzone! :) Czytaj więcej

Lubię potrawy z grilla, bo bardzo często pozwalają na takie eksperymentowanie jak w przypadku tego przepisu kulinarnego. Okazuje się, że połączenie nie bardzo pasujących do siebie produktów na grillu często daje zaskakujące efekty. No i dobrze!

Smacznego :)

Składniki:

1 kg kaszanki (ok. 8 sztuk)
40 dag jabłek (waga po obraniu)
40 dag cebuli
majeranek
kminek mielony
pieprz

Sposób wykonania:

Jabłka obrać, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Do miski przełożyć jabłka i cebulę. Dodać szczyptę majeranku, kminku i pieprzu. Całość razem wymieszać.

Na aluminiowej folii (na błyszczącej stronie) położyć jabłka i cebulę (około 3 łyżki), następnie położyć jedną kaszankę, a na nią znowu jabłka i cebulę (około 3 łyżki). Całość szczelnie zawinąć. Każdą kaszankę zawinąć osobno.

Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron po około 10-15 minut. Podawać z dowolną sałatką.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.2529411764 stars based on 68 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Dzięki :) ja spróbuję zrobić według Twoich wskazówek. Moja siostra robi jeszcze inaczej - szybciej - na aluminiową folię kładzie kiszoną kapustę, potem kaszankę i znowu kiszoną kapustę, całość zawija - grilluje - REWELACJA :) Ja nigdy nie przepadałam za kaszanką, lecz takie połączenie bardzo mi zasmakowało i teraz kaszanka często gości na naszym stole ;) Pozdrawiam :)
Dorota [2012-05-15 21:22:15]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.