smaczny.pl przepisy kulinarne

Kaszanka z pieczarkami z grilla

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
3.708333333 stars based on 24 reviews Dania główne

Kaszanka i pieczarki z grilla... hmm... Może się wydawać, że to niezbyt dobrana para.

Ale to jak się okaże, mylne wrażenie! :)

Do wymienionych składników zasadniczych, dodane są warzywa: papryka, ogórki oraz cebula. Aby potrawa była bardziej wyrazista przyprawiono ją majerankiem i rozmarynem.

W sumie to proste i szybkie w wykonaniu danie z grilla, polecamy przede wszystkim amatorom kaszanki, która w towarzystwie grzybów oraz warzyw i przypraw nabiera zupełnie innego wyrazu kulinarnego. Czytaj więcej

Jest przepyszna, i smakuje nawet tym, którzy za kaszanką nie przepadają :) Warto się skusić - smacznego!

Składniki:

4 sztuki kaszanki (ok. 1/2 kg)
50 dag pieczarek
20 dag zielonej papryki (1 sztuka)
15 dag cebuli (2 średnie)
przyprawa do grilla

Sposób wykonania:

Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki. Zieloną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.

Do miski przełożyć pieczarki, zieloną paprykę i cebulę. Dodać szczyptę przyprawy do grilla i majeranku. Wszystko razem wymieszać.

Na aluminiowej folii (na błyszczącej stronie) położyć pieczarki z dodatkami (około 5 łyżek), następnie położyć jedną kaszankę, a na nią znowu pieczarki z dodatkami (około 5 łyżek). Całość szczelnie zawinąć. Każdą kaszankę zawinąć osobno.

Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron po około 20 minut. Podawać z dowolną sałatką.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
To cieszę się bardzo i pozdrawiam :)
Dorota [2014-07-10 23:25:15]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.