To stary, ale bardzo dobry i wielokrotnie sprawdzony przepis na domowy ketchup z pomidorów.
Jest łatwy i zawsze się udaje - zachęcamy do wypróbowania i życzymy smacznego :)
Pomidory umyć, pokroić na duże kawałki, usmażyć i ostudzić. Następnie przetrzeć przez sito, dodać drobno pokrojoną cebulę, czosnek i resztę przypraw. Gotować do zgęstnienia, od czasu do czasu mieszając. Na 20 minut przed końcem gotowania dodać ocet. Ostudzić.
Ketchup przełożyć do umytych i wytartych do sucha słoików. Pasteryzować przez około 10 minut. Ostudzić i wynieść do ciemnej i chłodnej piwnicy.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.