Przepisy Extra

Kiszona kapusta wigilijna

Kiszona kapusta wigilijna

Składniki:

1 kg kiszonej kapusty
1-2 dag suszonych grzybów
1 cebula
1 łyżka masła
1-2 łyżki mąki pszennej
majeranek
Vegeta
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kiszoną kapustę opłukać, wycisnąć i przełożyć do dużego garnka (jak jest długa to można ją pokroić). Suszone grzyby namoczyć, pokroić i przełożyć do garnka razem z kiszoną kapustą. Zalać zimną wodą (wody ma być tyle, żeby pokryła kapustę) i gotować do miękkości pod przykryciem.

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać mąkę pszenną, dokładnie wymieszać i razem przesmażyć. Wlać około ¾ szklanki wody i zagotować. Dodać majeranek, Vegetę, sól i pieprz do smaku. Następnie dodać do kiszonej kapusty i razem dokładnie wymieszać. Gorącą kapustę przełożyć do miski i podać na stół.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.168 stars based on 100 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2012-12-24 09:04:52]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.