Przepisy Extra

Kolorowa pasta z makrelą

Prosta i bardzo kolorowa pasta z makreli. Całość ładnie się prezentuje, przyciąga swoimi kolorami i ciekawie smakuje.

Jeśli ktoś nie lubi makreli, bądź awokado, to są one tutaj prawie nie wyczuwalne ;) Tak się smakowo połączyły z soczystymi warzywami :)

I co ważne duuużo jej wychodzi, wystarczy na śniadanie i kolację!

Smacznego.

Składniki:

1 makrela (około 20 dag po obraniu)
5 dag czerwonej papryki
5 dag zielonego ogórka
½ awokado
sok z cytryny
2 dag pora
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka oleju (np. lnianego)
słodka papryka w proszku
czosnek niedźwiedzi
sól
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Makrelę obrać ze skórki i ości. Czerwoną paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w małą kostkę. Zielonego ogórka i por opłukać i również pokroić w małą kostkę. Awokado obrać ze skórki, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.

Do miseczki przełożyć makrelę, dodać czerwoną paprykę, zielonego ogórka, awokado i pora. Dodać oliwę z oliwek, olej lniany, szczyptę słodkiej papryki w proszku, czosnku niedźwiedziego, soli i czarnego pieprzu.

Całość razem wymieszać i serwować na kanapkach. Można posypać zieloną cebulką lub szczypiorkiem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.