Przepisy Extra

Konfitura z owoców pigwowca

Składniki:

1 kg obranych owoców pigwowca
ok. ¾ szklanki cukru

Sposób wykonania:

Owoce pigwowca obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i zmielić w maszynce do mięsa. Przełożyć do miski i dodać cukier. Razem dokładnie wymieszać i zostawić na 12 godzin. Następnie konfiturę z owoców pigwowca włożyć do czystych i suchych słoiczków. Pasteryzować 10 minut.

Z podanych składników wyjdzie około 6 słoiczków po 200 ml.

Smacznego.

Dodane przez ina12 w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
mysle, ze konfitura bedzie kwasna,zrobilam cos takiego w malych sloiczkach, ale dodaje jak trzeba cos zakwasic
ela [2009-11-18 21:41:29]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.