Przepisy Extra

Kotleciki z indyka, cebuli i koperku

Składniki:

50 dag filetu z indyka
10 dag cebuli
2 ząbki czosnku
koperek (najlepiej świeży)
2 jajka
2 łyżki majonezu
3 łyżki mąki pszennej
zioła prowansalskie
majeranek
sól
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Filet z indyka opłukać, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać z łusek, opłukać i zmiażdżyć. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć filet z indyka, cebulę, czosnek i koperek. Dodać jajka, majonez, mąkę pszenną, szczyptę ziół prowansalskich, majeranku oraz sól i pieprz czarny do smaku. Całość razem wymieszać i odstawić na 10 minut.

Na patelnię wlać olej i rozgrzać. Łyżką wykładać gotową masę i formować kotleciki (1 ½ łyżki na jeden kotlet). Smażyć z dwóch stron na złoty kolor i usmażone kotleciki wykładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.

Z podanych składników wyjdzie około 12 kotlecików.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.3375 stars based on 32 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.