Mleko skondensowane słodzone (zamknięte w puszce) włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gdy się zagotuje gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 3 godziny. Podczas gotowania do garnka z puszką należy dolewać wodę, tak aby puszka cały czas była zakryta wodą. Następie wodę delikatnie wylać, a po około 10 minutach ostrożnie otworzyć puszkę i pozostawić mleko do ostudzenia.
Do szklanki wsypać świeżo zmieloną kawę, zlać gorącą wodą i zostawić pod przykryciem do ostudzenia. Na koniec zimną kawę przelać przez filtr do kawy.
Do wysokiego naczynia przełożyć łyżką zimne mleko, wlać zimą kawę i wódkę. Całość dokładnie zmiksować blenderem i przelać do butelki. Można kosztować od razu bądź odstawić na kilka dni, aby się przegryzło ;)
Z podanych składników wyjdzie około 1 litr słodkiego i aromatycznego likieru.
Na zdrowie!