To przepis kulinarny na fantastyczną, wyrazistą w smaku i kolorową sałatkę. Ryba, konkretnie wędzony łosoś, kiszone ogórki, czerwona fasola, jajka wraz z cebulą i przyprawami stanowią niepowtarzalne połączenie :)
Sałatka niezwykle apetycznie się prezentuje i ładnie pachnie. Po wykonaniu tej rybno-warzywnej sałatki warto potrzymać ją trochę w lodówce, aby składniki „przeszły sobą”. Czytaj więcej
Podana na stół, długo tam nie postoi, ponieważ jest pyszna i każdy sięga po dokładkę ;) Polecamy wypróbować ten przepis!
Wędzonego łososia pokroić w kostkę. Kiszone ogórki pokroić w kostkę i odsączyć z soku. Czerwoną fasolkę osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć wędzonego łososia, kiszone ogórki, czerwoną fasolkę, jajka i cebulę. Dodać śmietanę, majonez i szczyptę czosnku niedźwiedziego. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce. Przed podaniem na stół, wierzch sałatki udekorować rzeżuchą.
Smacznego.