Przepisy Extra

Marynowane buraczki

Składniki:

1 kg czerwonych buraków
Zalewa:
250 ml wody
2 łyżki octu 10%
1 ½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki soli
Do słoika:
1 liść laurowy
2 ziarenka pieprzu
2 ziarenka ziela angielskiego

Sposób wykonania:

Buraczki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i pokroić w paski. Przełożyć do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika włożyć liść laurowy, ziarenka pieprzu i ziele angielskie.

Wodę wlać do garnka. Dodać ocet, cukier i sól. Wymieszać, zagotować i gorącą zalewą zalać buraczki w słoikach. Pasteryzować 20 minut.

Składniki wystarczą na około 2 słoiki po 600 ml.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.3383822864 stars based on 11065 reviews Przetwory
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Dziękuję :)
Dorota [2014-09-17 15:49:16]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.