Melisowe wino

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
3.666666666 stars based on 3 reviews Alkohole

Składniki:

30 gram liści melisy
1/2 litra wytrawnego białego wina

Sposób wykonania:

Liście melisy opłukać i osuszyć. Następnie przełożyć do czystego i suchego słoika. Zalać wytrawnym białym winem. Wymieszać, zakręcić i macerować przez 7 dni. Na koniec przecedzić i odcisnąć przez gazę, a następnie przelać do butelek. Melisowe wino nadaje się do spożycia od razu.

Melisa ma działanie uspokajające. Stosowana jest przy bezsenności, uczuciach niepokoju, zaburzeniach rytmu serca i przy dolegliwościach ze strony układu pokarmowego. Dodatkowo melisa przeciwdziała zakażeniom wirusowym i bakteryjnym, pobudza trawienie, pomaga w bólach głowy, w bólach menstruacyjnych, a w czasie gorączki doskonale ochładza organizm.

Melisowe wino ma działanie uniwersalne i można go pić w miarę potrzeby 1-2 łyżki przed snem.

Na zdrowie!

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7416 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,16 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.