Przepisy Extra

Mintaj pod cebulowym płaszczykiem

Mintaj pod cebulowym płaszczykiem

Składniki:

4 kostki mrożonego mintaja
1/2 kg cebuli
4 łyżki ketchupu
2 łyżki przecieru pomidorowego
4 łyżki oleju
pieprz
sól
cukier
wegeta

Sposób wykonania:

Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Przełożyć do rondla, dodać ketchup, przecier pomidorowy, olej, przyprawy i ½ szklanki wody. Wszystko zagotować.

Kostki rybne lekko rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące, rozbitym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 15 minut.

Na upieczoną rybę wyłożyć cebulkę. Podawać z ziemniakami.

Składniki na 4 porcje.

Dodane przez w dniu
6 opinii | Wyraź opinię
4.3822825216 stars based on 1253 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
EXTRA *
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Rafał, pangi się nie je; wpisz w google i poczytaj artykuły, jak pangę się hoduje i ile w tej rybie jest ryby...
lusia [2010-05-01 12:02:13]
bardzo dobre tylko zamiast mintaja to pange
rafal [2010-04-23 15:35:55]
bardzo dobre polecam. rybka inaczej:)
aleksisko [2009-12-13 15:23:30]
jest o.k
amelia [2005-02-16 18:13:05]
smaczne i szybko sie robi,
viola [2004-10-16 19:47:51]
smaczne. Polecam spróbować z papryką i przyprawą do ryb ( nie żałuję przyprawy). Nie dodawać ketchupu. Mi smakuje.
Robmon [2004-08-12 17:22:34]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.