Przepisy Extra

Młoda kapusta z koperkiem

Młoda kapusta z koperkiem

Składniki:

60 dag białej kapusty (waga po obraniu z liści wierzchnich)
5 dag cebuli (waga po obraniu)
1 łyżka masła
1 łyżka mąki pszennej
¾ szklanki wody
1 pęczek koperku
sól
pieprz czarny
sok z cytryny

Sposób wykonania:

Białą kapustę obrać z liści wierzchnich, opłukać, osuszyć i poszatkować. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować od momentu zagotowania się kapusty, 10 minut na małym ogniu. Odcedzić.

Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło, przełożyć cebulę i zeszklić na małym ogniu. Dodać mąkę pszenną i razem wymieszać. Następnie wlać wodę, wymieszać i zagotować. Przelać do ugotowanej kapusty, razem wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.

Koperek opłukać, osuszyć, poszatkować i przełożyć do kapusty. Dodać kilka kropli soku z cytryny, wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4 stars based on 4 reviews Inne rodzaje
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.