smaczny.pl przepisy kulinarne

Ogórki w musztardowym sosie

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.622222222 stars based on 18 reviews Surówki

Składniki:

50 dag ogórków
2 dag pora
sól (himalajska)
2 łyżki musztardy
½ łyżki oleju
słodka papryka w proszku
tymianek
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Ogórki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki (w skórce), a końcówki odrzucić. Plasterki ogórków przełożyć do miski, posolić, wmieszać i odłożyć na około 30 minut. Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do nowej miski.

Por opłukać, pokroić w kosteczkę i przełożyć do ogórków. Następnie dodać musztardę, olej, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę słodkiej papryki w proszku, tymianku i czarnego pieprzu. Całość razem wymieszać i odłożyć na około 10 minut do lodówki, aby składniki się przegryzły.

Na koniec przełożyć do czystej miski i dowolnie udekorować np. szczypiorkiem. Gotową surówkę podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7731 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.