Przepisy Extra

Pasta makrelowo - serowa

Składniki:

1 wędzona makrela (ok. 30 dag)
10 dag żółtego sera
5 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Makrelę oczyścić z ości. Żółty ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.

Wszystko razem połączyć. Dodać majonez i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Pastą smarową kromki chleba, można też napełniać nią ptysie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
19 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Hej! Bywam rzadko, ale teraz sie odezwę. Ja również robie podobną pastę z makreli, którą uwielbia cała moja rodzinka. Dodaje 3 jajka na twardo pokrojone w kostkę, 2-3 ogórki kiszone również pokrojone w kostkę, 1 jabłko też pokrojone w kostkę, 1 cebula też w kostkę:) Majonez. Aha makrelę obieram ze skory, wybieram osci i gniotę widelcem. Do tego dodaje wszystkie składniki, mieszam z majonezem. Smacznego
mysza [2007-12-11 12:41:54]
ja do makreli dodaje utarte kwasne jablko i odrobine majonezu.Pycha.Polecam sprobować.j
janina [2007-12-07 15:07:32]
Całkiem dobra ale ja wolę po swojemu tzn :makrelawędzona, ser biały, trochę szczypiorku i cebuli, pieprz, papryka, vegeta i keczup.wszystko razem wymieszać i jest pychaaaa!polecam:] pzdr
Gwiazdeczka* [2007-08-01 21:45:59]
wypróbuj tą potrawę, a nie pożałujesz
ania [2007-05-24 13:37:23]
ja zawsze taką pastę robię z białym serem i śmietaną. Rewelacja. Ale ten przepis też koniecznie wypróbuję
kaasjaa [2007-05-16 10:10:22]
dobrze jest dodac jajko, cebulę is trartego świeżego ogórka
arni [2007-04-05 10:40:59]
RYBA PO JAPOŃSKU 2 opakowania kotletów sojowych ugotować z kostką rosołową {15min.}pokroić w paski Ciasto: {w którym moczyć kotlety i smażyć } 1 szkl mąki 1 szkl wody 1 jajko Vegeta Słoik ogórków konserwowych Słoik papryki konserwowej 4 cebule {pokrojone w kostkę + cukier –na oko } WSZYSTKO POKROIĆ W CIENKIE PASKI SOS : 1 słoik koncentratu pomidorowego 2 szkl wody 4 łyżki cukru 4 łyżki octu ½ szkl oleju 4 łyżki ketchupu WSZYSTKO ZAGOTOWAĆ UKŁADAĆ WARSTWAMI, ZALAĆ SOSEM LEKKO PRZESTUDZONYM ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!!!!
MAJCHER [2007-04-01 10:42:19]
Cieszę się, że wśród tylu ciekawych przepisów można jeszcze czymś zaskoczyć. Serdecznie pozdrawiam i życzę smacznego ;)
Dorota [2007-03-28 00:24:24]
ja też tak robie tylko dodaję jajko pokrojone w kostkę,paprykę czerwoną też w kostkę,i cebulkę jest pycha
majka [2007-03-25 14:44:03]
ja dodaje cebulke, jajeczko no i oczywiscie ogoreczka jest bardzo dobre
Basia [2007-03-23 19:37:28]
a ja dodaje sparzoną cebulkę pokrojoną w drobną kostkę i ogórka konserwowanego
dutkiewicz7 [2007-03-22 18:11:21]
bardzo dobra dzisiaj ja na siniadanie zrobiłam wszystkim smakowało
żgudka [2007-03-22 17:14:35]
Ja oprócz jajka dodaje jeszcze starte ogórki kiszone.
Renata [2007-03-22 10:12:40]
a ja dodaję ugotowane jajo i majonez
Olivka [2007-03-21 20:54:05]
ja dodaję to całości jeszcze groszek konserwowy smakuje pysznie i jest ciekawsze:)
Milena [2007-03-21 07:24:46]
eh Dorotko ! znów mnie przepis wzruszył ale Ty kusisz :D to na "słono" to na "słodko"
petrakwap [2007-03-20 20:43:08]
mozna też, makrelę zrobić z bialym serem, pyszna!!
Jola-lubuskie [2007-03-20 14:38:37]
robie tak samo jest pyszna.
tuska [2007-03-20 14:24:30]
ja do makreli dodaje szczypiorek ma lepszy smak
olka [2007-03-20 13:04:33]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.