Przepisy Extra

Pasta rybna ze smażoną cebulą i papryką

Składniki:

2 cebule (20 dag)
1 czerwona papryka (20 dag)
2 ząbki czosnku
1 wędzona makrela (30 dag)
sól
pieprz
słodka papryka w proszku

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć bez tłuszczu. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i razem smażyć. Czosnek obrać, pokroić w kosteczkę i przełożyć na patelnię. Wymieszać i jeszcze chwilę razem smażyć. Następnie ostudzić.

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i dodać do cebuli z papryką. Razem dokładnie wymieszać. Pastę przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką w proszku.

Gotową pastą smarować tosty lub krakersy i podać na stół.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 2 reviews Pasty
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.