Przepisy Extra

Pasta z soczewicy

Składniki:

1 szklanka zielonej soczewicy (20 dag)
1 płaska łyżka mąki kukurydzianej
5 ząbków czosnku
6 łyżek oleju roślinnego
1 łyżka sosu sojowego
bazylia
tymianek
pieprz

Sposób wykonania:

Soczewicę opłukać i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą (około 2 szklanki) i gotować na małym ogniu pod przykryciem do niemal całkowitego wygotowania wody (około 40 minut). Na 3-5 minut przed zakończeniem gotowania dodać mąkę kukurydzianą. Następnie ostudzić.

Czosnek obrać i zmiażdżyć. Do wystudzonej soczewicy dodać czosnek, olej, sos sojowy, szczyptę bazylii i tymianku. Przyprawić do smaku pieprzem. Całość razem wymieszać i rozgnieść widelcem lub zmiksować blenderem.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 3 reviews Pasty
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.