Przepisy Extra

Pekinka z Fetą na kolorowo

Pekinka z Fetą na kolorowo

Składniki:

1 kg kapusty pekińskiej (1 sztuka)
27 dag sera feta (1 opakowanie)
1 puszka zielonego groszku konserwowego
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 pomidor
1 czerwona cebula
3 średnie ogórki konserwowe
2 ząbki czosnku
zielona pietruszka
koperek
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z cytryny
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ser Feta pokroić w kostkę. Zielony groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Razem z czerwoną cebulą i konserwowymi ogórkami pokroić w kostkę. Czosnek zmiażdżyć. Zieloną pietruszkę, koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ser Feta, zielony groszek, kukurydzę, pomidor, czerwoną cebulę, ogórek konserwowy, czosnek, zieloną pietruszkę i koperek. Dodać oliwę z oliwek, kilka kropli soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę włożyć do lodówki na około 30 minut. Można ją podawać do kiełbaski z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Grzesiek P. w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Bardzo dobra sałatka, a na drugi dzień jeszcze lepsza !!!
Beta [2011-04-30 18:43:12]
Sałatka super. Sam ją dzisiaj zrobiłem i jest bardzo pyszna.
Krzysztof [2010-06-24 17:53:43]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.