Przepisy Extra

Pizza Wojtka

Składniki:

Ciasto:
ok. 250 g mąki pszennej
3/4 szklanki wody
30 g drożdży
1/2 łyżeczki soli
szczypta cukru
2 łyżki oliwy z oliwek
Nadzienie:
20 dag sera żółtego
zielone oliwki
1 cebula
15 dag pieczarki
oregano
bazylia
oliwa z oliwek
Sos:
1/2 małej cebuli
mały przecier pomidorowy (w puszce)
przyprawy

Sposób wykonania:

Sos:

Na oliwie lekko podsmażamy niewielka ilość cebuli, dodajemy przecieru rozcienczonego wodą, przyprawiamy solą, cukrem, przyprawą typu Kucharek (ewentualnie dajemy troche Maggi). Można dosypać również trochę oregrano, bazyli lub chili.

Całosc dusimy pare minut i odstawiamy do ostygniecia.

Ciasto:

W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i zostawiamy na chwile w cieplym miejscu, dodajemy soli, cukru i oliwy (najlepiej z oliwek) - mieszamy.

Wyrabiamy ciasto ręcznie lub w maszynie i zostawiamy do wyrośniecia na minimum godzinę.

Ciasto wałkujemy (lub ręcznie rozprowadzamy) tak, aby powstał placek o średnicy mniej wiecej 30cm, smarujemy oliwą i nakłuwamy widelcem w paru miejscach.

Nadzienie:

Na pizzę wykładamy sos, który posypujemy startym serem (najlepiej mozarella choć moze byc inny).

Nastepnie na ser wykładamy składniki nadzienia (pieczarki, oliwki, cebula, ale może być też salami, szynka itp.).

Uwaga: należy uważać aby nie użyć w zbyt dużych ilościach składników które pusczą dużo soku, gdyż pizza moze sie utopić ;)

Całość posypujemy oregano (dużo), bazylią i kropimy niewielką ilościa oliwy, można dla smaku troszkę posolić.

Pieczenie:

W pizzeriach pizze pieczona jest w specjalnych piecach dlatego uzyskanie podobnej pizzy wymaga troche kombinowania :).

Można podobno kupić specjalny kamień, który wkłada się do piekarnika i piecze na nim pizzę.

Jednak jest tańsza metoda która przynosi rownie dobre efekty: Na spód piekarnika należy połozyć do góry nogami blachę do pieczenia, najlepiej jakąś w miarę grubą. Następnie rozgrzewamy piekarnik (okolo 20 minut) do temp. conajmniej 250 stopni.

Kiedy temperatura jest odpowiednia pizzę wkładamy do piekarnika. Bezpośrednio na odwróconą blachę lub po prostu na innej (najlepiej cienkiej) blaszce.

Piec należy od 9 do 12 minut w zależnosci od tego, jakie składniki znajdują się na wierzchu i jak grube jest ciasto.

Wysoka temperatura pieczenia (>250) to warunek uzyskania pizzy podobnej jak w pizzerii.

Składniki podano na okrągłą pizze o średnicy ok. 30 cm.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
89 opinii | Wyraź opinię
4.3159720424 stars based on 3863 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Witam,upiekłem dziesiątki pizzy na blasze ale od kilku dni mam kamień szamotowy kupiony na allegro i zdążyłem upiec już 5 pizzy .Po prostu pizza na kamieniu wychodzi boska!!!.Niech się schowa ta pieczona na blasze.Wszystkim bardzo polecam .Można też piec chleb i bułki... Pozdrawiam..
Mirek. [2013-02-24 16:52:24]
Ślicznie dziękuję za przemiły komentarz :) Cieszę się, że jest Pani zadowolona z naszych przepisów, że wszystko się udaje i że tak smakuje że domownicy domagają się jeszcze, jeszcze :) Super! Dziękuję że korzysta Pani z moich przepisów :) Gorąco pozdrawiam Panią i Pani domowników :)
Dorota [2012-10-15 13:33:03]
Droga Pani Doroto. Nie wiem czy powinnam Pani dziękować, czy raczej powinnam się na Panią zezłościć... a to dlatego, że ten przepis na pizzę jest c-u-d-o-w-n-y!!! - i niestety już regularnie co tydzień będę robić tę pizzę! Chodzi głównie o ciasto, które jest wręcz idealne, mało gdzie taką dobrą, perfekcyjną pizzę robią w pizzeriach. Ogólnie bardzo dziękuje za wszystkie inne przepisy ciasta, (zrobiłam już chyba z 5 ciast z Pani przepisu, każde jest wyśmienite !) , jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam:)!
jabłecznikowa [2012-10-14 11:33:32]
Dzięki :)
Dorota [2012-06-21 09:09:25]
Dziękuję, dziękuję za pochwałę przepisu :) Cieszę się, że pizza smakowała. Gorąco pozdrawiam :)
Dorota [2012-03-15 12:22:31]
Łyżeczki ma być, a nie łyżki. Poprawię w składnikach, bo to miało być chyba 1/2 a nie 1-2 łyżeczki. Dzięki za zwrócenie uwagi, pozdrawiam :)
Dorota [2011-12-13 10:26:13]
Ooo dziękuję :) i cieszę się, że pizza Wam zasmakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-22 08:11:35]
POLECAM TAKA PIZZE PRZEPIS JEST NAPRAWDE DOBRY Z JEDNYM SZCZEGOLEM..DO CIASTA DODAJE ODROBINE WODY GAZOWANEJ( WTEDY WODA DO DROZZY TO JAKIES POL SZKLANKI MOZE NAWET MNIEJ) DOSLOWNIE JEDNA TRZECIA SZKLANKI LUB TROCHE PONAD WTEDY JEST DUZO LEPSZA PUSZYSTRZA I BARDZIEJ CHRUPIACA...NIEPOLECAM OSOBISCIE DAWAC SODY CZY PROSZKOW BO TRUDNO WYMIERZYC PROPORCJE A TAKI PRZEPIS JEST SPRAWDZONY I JESZCZE JEDNA UWAGA DO DROZDZY NIE DODAWAJCIE SOLI JEDYNIE JEDNA LYZECZKE CUKRU I ODSTAWIC NA PARE MINUT DO WYROSNIECIA W LETNIEJ NIE GORACEJ WODZIE NAPRAWDE NIE DODAWJCIE TAM SOLI WTEDY NIE WYROSNA SOL DODAJCIE POPROSTU DO MAKI GDY DROZDZE BEDA JUZ WYROSNIETE...
MONIKA [2010-10-20 13:23:09]
UDAŁA SIĘ :) SUPER PRZEPIS GORĄCO POLECAM !!!!!!!!!!!!!!1
mAGDA łUKÓW [2010-09-17 14:21:35]
Hejka ;-) Wg tego przepisu zrobiliśmy własnoręcznie naszą pierwszą pizzę w życiu i......... REWELACJA !!!! Polecamy ten przepis! Oczywiście do ciasta zamiast wody dodajemy mleko no i robimy sobie sos czosnkowy (majonez, mleko, czosnek i natka pietruszki). Bardzo dziękujemy autorowi za ten przepis. Pozdrawiamy wszystkich pizzomaniaków i smacznego życzymy.
Asia & Emek [2010-02-05 14:57:45]
Bardzo duży pozytyw za ciasto i sposób pieczenia. Naprawdę wyszła mi jak w pizzeri. A do tego jeszcze robię swój sos czosnkowy: mieszam majonez ze śmietaną 18% dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek mieszam. Dosypuję bazylię i oregano albo koperek mieszam. Odstawiam na pół godzinki. Pycha.
Ewelcia [2010-01-09 10:56:21]
pizza boska, ja dodaje do cista odrobine orenzady przez co ciasto po upieczeniu jest lekkie i smaczniejsze.
Konrad [2009-12-11 01:18:55]
pizza pychotka
nicola [2009-10-13 19:13:08]
Pizza wyszła za słona i ciasto kleiło się. Musze spróbować ją zmodyfikować tak jak tutaj radzicie. Zrobię jeszcze raz i dam znać jak wyszła.
Haneta [2009-10-04 15:40:35]
pizza fantastyczna! ciasto swietne, wlasnie o takie mi chodzilo, górę zrobiłam wg własnej inwencji i wszystkim smakowało, zniknęła w mig. polecam gorąco!
marta [2009-02-07 20:40:53]
ciasto rewelacja !!!
Renata [2009-01-29 16:19:47]
dzięki ,pizza swietna właśnie wcinam
ania45 [2008-11-20 15:28:21]
pierwsza pizza jaką kiedykolwiek zrobiłam. A już byłam przekonana, że jestem całkowitym beztalenciem kulinarnym. A teraz mogę się popisac przed znajomymi Świetny przepis. Palce lizac.
Ania [2008-11-12 14:58:59]
poprostu wysmienita jak z dobrej pizzerii,super!!!!!!!!!!!
justyna [2008-11-10 21:28:43]
pizza ok ale zrobilem blad bo nie odparowalem pieczarek i papryki i przesto sie wszystko gotowalo a nie pieklo za drugim razem bylo ok
piotr [2008-09-21 11:59:33]
tak wszystko ok ale radze od parowac pieczarki i papryke bo woda sie zrobi i nie bedzie sie pieklo tylko dusilo tak pozatym jest super polecam ciasto
piotr [2008-09-13 17:26:10]
BARDZO ALE TO BARDZO SMACZNA !!!! ania
Ania [2008-07-06 14:17:53]
Pizza palce lizać...wspaniała..od razu zróbcie dwie...polecam!
ninja1234 [2008-05-23 18:32:31]
Świeże drożdże.
Dorota [2008-05-21 20:08:45]
pszepraszam ale moge spytać jakie drorzdze świerze czy szuszone???
darek [2008-05-17 21:13:48]
udała sie swietnie, zastosowałam rozgrzaną blachę i wreszcie smacznie ciasto o odpowedniej grubosci, dziękuje, mąż sie zajadał i co ważne jest syta:)
marla [2007-12-02 15:59:55]
zapomniałam dodać, ze ja zamiast drozdzy zwykłych uzywam drozdzy instant - do kupienia prawie wszedzie i wsypuje 3/4 tej malutkiej paczuszki. ciasto robi sie w oka mgnieniu, no i mąkę oczywiście przesiewam przez sitko, aby nie było grudek.
kkkk [2007-10-06 20:51:59]
pycha...ja zrobilem ja dopiero raz ale bardzo mi smakowała musze wprowadzic troche poprawek w jej wykonanie i bedzie git...
tomek [2007-08-24 13:43:19]
polecam pizza bardzo dobra:)
tomek [2007-07-25 22:31:46]
rewelacja!!Nigdy dotad nie jadłam tak wysmienitej pizzy domowej roboty.Pieke ja w zwykłym piecu gazowym,na blaszce z wypozazenia,niczego nie odwracam a pizza i tak wychodzi doskonała!!!Gratulacje dla autora,podziekowania nie tylko ode mnie ale wszystkich moich znajomych,wsrod których przepis rozszedł sie błyskawicznie:-)))
Grazyna,Rybnik [2007-07-21 00:30:03]
Ja nawet w pizzerii tak dobrej nia jadłam. Pycha!!!!! Tylko zamiast wody do ciasta dodaje mleko.
kasia [2007-07-07 21:42:42]
A mi nie wyszla pizza:((( i nie wiem czemu ciasto byla zadkie i wogole taka jakas dziwna, nie wiem moze jestem kiepska kucharka, bo dziwie sie ze wszystkim wyszla tylko nie mi:((
ola [2007-07-07 20:39:17]
a ja, ponieważ nie mogłam przeniesc pizzy z takiej czarnej płyty, którą ma każdy piekarnik i na której robiłam pizze, na gorącą blachę, to włozyłam ta czarną płytę zimną i pizza wyszła na 6+. była cienka i wiotka:) tak jak w pizzerii, w ciągu tygodnia zrobiłam już 3, takze moge powiedziec, ze jest to najlepsza pizza domowej roboty jaką w zyciu jadłam:) dziękuje Panie Wojtku:)
kkkkk [2007-06-10 22:57:18]
Bardzo fajny przepis-genialny. Zawsze widziałam tylko zwykłe przepisy, ale tego to jeszcze nie widziałam. Moja mama uważa, że ta pizza to rewelka!
Karina27 [2007-06-01 20:56:53]
Ciasto supeerr , nogdy do tej pory co robiłam ciasta na pizze takiego moja rodzinka nie jadła POLECAM !!!!
Kasia [2007-05-24 16:40:39]
SWIETNY PRZEPIS zawsze nurtowało mnie pytanie jak zrobic zeby pizza smakowala podobnie jak z pizzeri. WYSZLA SUPER ;)
Młody [2007-04-14 18:31:33]
Odwróconą blachę dajemy na spód piekarnika. Piekarnik można nagrzać z obu stron. Najpierw wkładamy odwróconą blachę, potem nagrzewamy piekarnik. Pizzę (ciasto z dodatkami) rozkładamy na dowolnej blaszce np. w tortownicy i do rozgrzanego pieca wkładamy pizzę razem z blaszką. Powodzenia ;)
Dorota [2007-04-12 16:36:23]
ja mam pytanie tą blachę odwróconą dajemy na spód piekarnika ale grzejmey piekarnik z góry z dołu czy z obu stron i jeszcze jedno najpierw wkładamy blachę potme jak sie rozgrzeje to wkłądmay ciasto na gorącą blachę ale jak przekłądamy to ciasto ? w pizzeriach maja specjalne takie kije jak można to tak nazwać , jeśli przełoże rękoma to mi sie rozwali więc jak to zorbić ?
wwww [2007-04-08 15:03:11]
wyśmienita pizza!!! palce lizać....zjadłam całą...naprawdę polecam!!
carla [2007-03-21 13:21:30]
jak najbardziej polecam tę pizze bo z 1000 innych przepisów jest najlepsza , żona wczoraj robiła i własnie robi teraz znowu mmm pucha
jahu [2007-03-04 18:16:00]
pizza była przepyszna ale trohę więcej mąki
m [2007-03-04 17:11:34]
super przepis, wyszło pyszne do tej pory zrobiłam 10pizz, ale będe robic je częściej POLECAM
Marlena [2007-03-03 20:23:48]
Kurde flaszka - czemu to trzeba w piekarniku - zbankrutuje na gaz czy prąd przecież. Jutro albo w środe opatentuje robienie mini-pizzy na patelni - jak wyjdzie dam znac jak zrobić :DD P.S wiecie rozgrzac patelnie na gazie i na to buch ciasto ale takie nieduze bo nie wyjdzie i palnik grzeje od spodu i bedzie duzo taniej. Przykrywka na gore i zapiecze sie wszystko - jak zrobie napisze co wyszlo :)
Grzesiek [2007-02-26 19:07:15]
Fajnie że chociasz jest jedna fajna pizza
izabelka [2007-02-15 18:16:29]
Zrobilam te pizze wszyscy palce lizali. Polecam innym. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!
efka [2007-02-14 15:47:20]
rewelacja .... smaczna pizza a ciasto ... pyszka mniam!!! Polecam :D
kasiulka [2007-02-11 14:21:12]
świetny przepis na pycha ciasto! dzięki
fiona [2007-02-08 17:26:25]
bardzo dobra pizza i pycha ciasto, polecam
kasieczka [2007-02-03 21:26:39]
Jest super, robiłam już kilka razy i zawsze wychodzi wspaniale. Polecam smakoszą pizzy !!!
Radka [2007-01-29 23:11:44]
pizza wyśmienita, polecam wszystkim, ciasto poprostu rewelka
redcherry [2007-01-26 10:34:04]
Pizza jest świetna:) robiłam wiele pizzy i nigdy nie wychodzila taka jak chciałam zwykel problem byl z ciastem a tym razem.... mniam:) polecam:D
Justka [2007-01-15 21:49:40]
Ja preferuję pizzę na b. cienkim cieście, które składa się z 7g drożdży rozpuszczonych w 1 szklance ciepłej wody (ok. 45st. - ważne!), 2 szkl. mąki uniwersalnej i 1 szkl. mąki krupczatki oraz 1,5 łyżeczki soli. Wszystko dokładnie zagniatam. Jeśli ciasto się nie klei dolewam wody. Można dodać 2 łyżki oliwy. Formuję je w kulę i smaruję po wierzchu oliwą z oliwek. Ciasto musi wyrosnąć więc odstawiam je na min. 1,5 h w ciepłe miejsce. Po tym czasie można robić z niego pizzę. Ciasto jest super elastyczne, nie rozrywa się i można użyskać b. cienki placek. Sos do pizzy robię z puszki pomidorów krojonych w kostkę Pudliszki, małego koncentratu pom. tej samej firmy, 2 łyż. oliwy z oliwek, 4 pokrojonych ząbków czosnku, 1 łyżki soli, 1 łyżki cukru, szczypty czarnego pieprzu, 2 łyżeczek suszonego organo. To wszystko trzeba zagotować w rondelku, a następnie dusić jeszcze ok. 20 min albo dłużej, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Taki sos można przechowywać w lodówce nawet do 5 dni. POLECAM! Ps. Pizzę na tak cienkim cieście piecze się w temp. 250st. przez dosłownie chwilkę tzn. aż ser żółty lekko zbrązowieje i porobią się na nim bąble :)
Kmila_len [2007-01-07 10:37:47]
Wychodzo mi pizza jak z pizzeri! tylko ze dodaje: 2 lyzeczki cukru i spora szczypte soli, 35 gramow drozdzy, tylko pol szklanki wody i 3 lyzki oliwy, wyszlo mi identycznie jak w pizzeri! az jestem w szoku :)
Anulka [2007-01-05 20:42:32]
picca wysmienita lecz i to słowo jest za skromne naprawde polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katrin [2007-01-05 01:11:38]
UWAGA!!! ta PIZZA jest poprostu SUUUUUUUUPER! pierwszy raz robiłam i od razu wyszło POLECAM!!!!
wiolka [2006-11-16 18:43:11]
Jestem wybredny i szybko nudzę się jedzeniem,często szukam przepisów ,które by mnie zaspokoiły.Ten przepis jest wspaniały gdyż ciasto wychodzi,a składniki na pizze zależą od naszego smaku i ochoty.Można kombinować do woli...dałem 5 :D
Wybredny [2006-11-09 10:30:50]
tak tak!! znakomita!! kazdy chce zebym zdradzila przepis ale ja nikomu nie podaje :p bo po co wszyscy mają potrafic cos tak pysznego :) ja dodaje jeszcze ugotowanego ziemniaka jak, tak jak ktos tutaj radzil!! thank you tkank you!!!
taenia [2006-11-06 22:41:51]
PRZEPIS GODNY POLECENIA
aguskak [2006-10-07 18:57:32]
Najważniejsze jest ciasto, trzeba je porządnie wyrobić, ale nie dawać za dużo mąki, bo będzie twarde. Ja czekam max 15 min. żeby wyrosło i wtedy piekę. Składniki to najmniejszy problem, zazwyczaj wszystko co jest w lodówce i nadaje się do pizzy. A ser ja daję na wierzch, bo wtedy uzyskuje chrupiącą skorupkę. Mój ulubiony sos do pizzy to czosnkowy, robię go z gęstej kwaśnej śmietany, daję 4 ząbki zmiażdżonego czosnku, ostrej papryczki chili w proszku, soli, pieprzu i cukru. Pycha!!!!
Iwona [2006-08-27 19:06:31]
Co zrobić, aby ciasto od pizzy nie rozdizerało się ? W pizzerii potrafią rozciągnąć ciasto bardzo mocno (ciasto jest bardzo cienkie) a pomimo tego nie rozdziera się. A u mnie pęka nawet 4 mm grubości. ??????????????????????????????????
Daniel [2006-08-02 11:38:03]
SUUUUUPER!!! DO TEJ PORY MYŚLAŁAM ŻE MAM W KUCHNI DWIE LEWE RĘCE, A TU TAKA NIESPODZIANKA:-) WYSZŁO NAPRAWDĘ WSPANIALE!!! TEN POMYSŁ Z BLACHĄ DO GÓRY NOGAMI TO REWELACJA! POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA PRZEPIS:-))))
DD [2006-07-20 23:12:21]
juz ja chyba kilkadziesiat razy robilem:] PYSZUNIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
henry [2006-04-29 16:20:35]
super wychodzi lux .. mniam niam
monia [2006-03-27 18:59:05]
cześć Wojtku świetny przepis często piekę pizzę Wojtka i wszystkim smakuje polecam wszystkim ten przepis
ania320 [2006-03-15 08:25:04]
ja zamiast wody dodaje mleko,ale jest smaczna i tak
Maja [2006-03-08 12:20:32]
swietna jest ale i tak mi nie wyszla taka jak w pizzeri
mniam [2005-12-10 16:35:02]
Pizza dobra, ale ja ją trochę udoskonaliłem i była mniam :-) Od razu zrobiłem ciasto mnożąc ilość składników x2. Do sosu dodałem wszystkiego po trochu z ww składników (szczegulnie dużo chili) i jeszcze coś - czosnek w granulacie. Smak sosu się zmienił - był wyśmienity. A co do pieczenia na odwróconej blasze to nie radzę tak jak w przepisie bo 2x mi się od spodu zwęgliła :-( Ale za trzecim razem była cool. Radzę nie stawiać blachy na samym dole piekarnika. Ja za 3x postawiłem na najniższej "półeczce", a pizze włożyłem na naoliwionym spodzie od tortownicy. Pieczrki i cebulę radzę przed nałożeniem na pizze przesmażrzyć na maśle, zalać wodą, dusić kilka minut i odcedzić. Zapobiegnie to efektowi "utopienia", a pizza będzie smaczniejsza. Ciasto lepiej podzielić na dwie pizze o grubości ciasta ok. 7mm. Co do oliwek to odradzam nadziewane (w środku się nie dopiekają i są obrzydliwe bo słona zalewa, w której były tam zalega) Koniecznie obpółplasterkować salami (można jeszcze dorzucić szynkę). Całość polać sosem !!!
Eksterminator [2005-11-26 22:02:12]
DODAJCIE SALAMI OLIWKI BE! TROSZKĘ KURCZAKA I SZPARAGI WTEDY BĘDZIE JUŻ NA PEWNO OK.
SYLA [2005-11-17 19:11:49]
Wydrukowałem przepis i z zapartym tchem, wraz z przyjacielem, zrobiłem swoją pierwszą pizzę w życiu :D Ciasto trochę nam nie wyszło, na górę położyliśmy inne składniki ale efekt końcowy był bardzo... smaczny :-) Polecam serdecznie ten przepis i jednocześnie za niego dziękuję. Pozdrawiam!
tomilipin [2005-09-13 22:05:46]
hehe...dobra pizza...a roboty jest troszke, ja zawsze robie skladniki x2 i mam ciasto gotowe na nastepny raz :)) >> polecam przepis jest OK
Pawel [2005-08-31 22:24:43]
Strasznie dużo jest z nią roboty ale jest pyszna polecam...
Misiek [2005-08-31 11:17:34]
Pizza wyszła suuper! Naprawdę polecam , aczkolwiek nie trzeba ściśle trzymać się przepisu , ja np. dodałam dużo więcej drożdży oraz do mąki pszennej, kukurydzianą , dzięki temu ciasto urosło bardzo puszyste. Pozdrawiam!
Agnieszka [2005-08-02 11:15:16]
bardzo dobra ,polecam wszystkim!
aga [2005-07-28 11:56:03]
Wiecie co ...!Udało się.To jakiś cud.Dzięki Wojtek za wspaniały przepis!
Maja [2005-07-04 12:19:21]
mam nadzieję,że tym razem się uda
maja [2005-07-01 13:41:20]
Przepis super - ale na kamieniu do pieczenia pizzy smak kilka razy lepszy. Niedawno znalazłem taki kamień jak proponujesz. Polecam. www.pizza-stone.xzx.pl
Wojtas [2005-06-30 02:45:12]
jakaś lewa ta pizza taka sobie :/
magda [2005-06-22 15:32:56]
polecam, pizza wysmienita
jola [2005-06-20 01:13:37]
Pizza była fantastyczna polecam!!! Smakosz
Mirosław [2005-06-13 20:17:27]
pizza jest wyśmienita. bardzo smaczna i pyszna polecam
klasia [2005-06-05 11:06:39]
Wczoraj ja robilam.Jest pyszna!.Zmienilam jedynie farsz.Pieklam ja w piekarniku elektrycznym 250stopni i jakies 40 minut zeby byla chrupiaca.12 minut to stanowczo za malo!!!Polecam!
Agatka [2005-05-16 14:52:31]
rzeczywiscie ta pizza jest wspaniala i smakuje wybornie
benia [2005-03-04 00:31:34]
Pizza bedzie wyśmienita jak zamiast łyzeczki soli dodacie cukier a zamiast szczypty cukru dodacie szczyptę soli
malgorzata [2005-02-23 18:55:12]
Dzięki za wspaniały przepis-pozdrawiam.
Rysia [2005-02-15 22:29:57]
dzięki za przepis.ciasto wyśmienite.pozdrowienia.
Ania [2005-02-15 15:59:52]
Dzięki za przepis.Spróbuje........
Sergi [2005-02-03 18:15:58]
przed wyrobieniem ciasta zawsze dodaje do niego jednego ugotowanego ziemniaka przepuszczonego przez praskę (efekt - ciasto jak z prawdziwej pizzeri)
plaster [2005-01-27 18:37:45]
dobre.polecam.
dona [2005-01-27 12:45:27]
ten sposób pieczenia jest dobry ale niezbyt wygodny.natomiast pizza jest naprawdę smaczna.
iga [2005-01-27 12:44:04]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.