Makrelę dokładnie oczyścić z ości i ze skóry. Awokado rozkroić, wyciągnąć pestkę, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kosteczkę.
Do miski przełożyć makrelę i awokado. Dodać jogurt naturalny, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę soli i czarnego pieprzu. Całość razem zmiksować blenderem na gładką masę. Na koniec dodać cebulę i razem wymieszać.
Serwować na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem ketchupu. Posypać szczyptą czosnku niedźwiedziego.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.