Przepisy Extra

Puszysta pasta z makreli, awokado i cebuli

Składniki:

Pasta:
1 wędzona makrela (20 dag waga po obraniu)
1 awokado
2 łyżki jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól
pieprz czarny
1,5 dag cebuli (½ małej)
Dodatkowo:
ketchup
czosnek niedźwiedzi

Sposób wykonania:

Makrelę dokładnie oczyścić z ości i ze skóry. Awokado rozkroić, wyciągnąć pestkę, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w małą kosteczkę.

Do miski przełożyć makrelę i awokado. Dodać jogurt naturalny, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę soli i czarnego pieprzu. Całość razem zmiksować blenderem na gładką masę. Na koniec dodać cebulę i razem wymieszać.

Serwować na pełnoziarnistym chlebie z dodatkiem ketchupu. Posypać szczyptą czosnku niedźwiedziego.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.