Przepisy Extra

Rafaello - migdały i wiórki kokosowe z budyniem na krakersach

Składniki:

Masa:
1 litr mleka
2 budynie waniliowe
10 dag cukru
25 dag margaryny Kasia
1/2 aromatu waniliowego
35 dag wiórków kokosowych
10 dag płatków migdałów
Ponadto:
3 paczki słonych krakersów
5 dag płatków migdałów

Sposób wykonania:

Budynie waniliowe ugotować z cukrem i ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzony budyń i aromat waniliowy. Następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałowe i delikatnie wymieszać łyżką.

Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć folią aluminiową. Na folii ułożyć warstwę krakersów, potem połowę masy, znowu warstwę krakersów i pozostałą masę. Wierzch ciasta posypać płatkami migdałów. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 24 godziny.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
27 opinii | Wyraź opinię
4.2120101492 stars based on 7094 reviews Ciasta i słodkości
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Można - powodzenia :)
Dorota [2014-04-17 11:54:47]
Nie, na krakersach. Ale można też masę rozłożyć na biszkopcie.
Dorota [2011-03-07 09:28:22]
Tak, jego się nie piecze :)
Dorota [2010-12-29 12:49:47]
jego sie nie piecze?
karoli [2010-12-10 14:44:48]
To ciasto jest przepyszne, znam ten przepis od dawna, i nalezy do moich ulubionych. Krakersy same nawilgotnieją od kremu, ciasto musi tylko troche postać.
sopl [2010-07-05 16:06:29]
Ja na wierzch dodaje tofi. Palce lizac.
Sylwia [2010-06-22 13:55:08]
super ciasto!!!!! Polecam!!!
Izabela [2010-01-30 14:15:02]
Ma około 4 cm wysokości.
Dorota [2010-01-04 20:00:28]
Zrobiłam to ciasto teraz na Święta, ale jakoś w moim odczuciu żadna rewelacja. 35dag wiórków kokosowych to troche za dużo. Spróbuje zrobić to ciasto kiedyś jeszcze ale postaram się dadać drobniejsze, zmielone wiórki no i oczywiscie zmniejsze ich ilość conajmniej o połowe.
Hania [2009-12-26 14:13:41]
nie wyjdzie za cienkie to ciasto?
habcia [2009-12-21 19:20:50]
robiłam niedawno i jest pyszne
kasia [2009-12-16 15:36:46]
mi ciasto nie wyszło,za bardzo czuć słony krakers a za mało słodkie.
barbarella [2009-12-08 10:42:04]
dobre ciacho
ewka [2009-11-24 10:38:31]
ciasto jest pyszne polecam
asia [2009-11-24 09:32:38]
Mogą być - powodzenia :)
Dorota [2009-11-18 17:09:48]
moga byc migdaly prazone
renia [2009-11-18 12:55:22]
Bardzo dobre ciacho, polecam!
Hanik [2009-10-13 11:04:28]
:) fajowy przepisik:)
lucy [2009-10-02 12:14:11]
ciasto jest pyszne i bardzo szybko się go robi :)
kamila [2009-09-28 15:03:53]
Pyszne.Moja córeczka ,która nie lubiła nigdy migdałów i wiórek kokosowych poprostu się nim zajadała.
Justyna [2009-09-21 23:39:10]
tylko stanowczo za dużo paczek krakersów starczą 2 paczki .zrobiłam nawet 3 warstwę z krakersów i jeszcze zostało dla dzieciaków.pa
Maria.19.o9.o9. [2009-09-19 14:39:48]
Tak, mają być słone krakersy.
Dorota [2009-09-17 23:39:18]
slone krakersy??????
lu [2009-09-17 23:00:29]
Można moczyć, ale wystarczy że ciasto postoi w lodówce 24 godziny i krakersy będą miękkie.
Dorota [2009-09-14 22:58:29]
suuuper przepis:)polecam
mazia [2009-09-07 22:12:28]
Ja zawsze dodaję do masy bardzo dużo wiórków i na wierzch też wiórki, bez migdałów i jest super. A zamiast gotowych budyniów, po prostu dosypać do masy dwie łyżki mąki ziemniaczanej i laskę wanilii:)
Aga [2009-09-01 21:20:08]
Czy krakersy trzeba moczyć w mleku aby nie były twarde?/
Agata [2009-08-30 12:35:13]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.