Przepisy Extra

Ryba w pieczarkowej pierzynce

Składniki:

Ryba:
1 duży filet pangi
1 jajko
tarta bułka
sól
pieprz
Pieczarkowa pierzynka
20 dag konserwowych pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżka śmietany 18%
sól
pieprz
szczypiorek

Sposób wykonania:

Rybę przekroić na dwa kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozmąconym jajku, w tartej bułce i zrumienić na rozgrzanym oleju. Ostudzić.

Pieczarki konserwowe osączyć z zalewy i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do startych pieczarek dodać majonez i śmietanę. Wymieszać i przyprawić do smaku.

Upieczoną rybę położyć na liściu zielonej sałaty. Na rybę pieczarkową pierzynkę, a na nią pokrojony szczypiorek. Rybę podawać z ziemniakami.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.16 stars based on 10 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
pyszne!!!
carla [2008-07-13 23:52:06]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.