Przepisy Extra

Sałatka pieczarkowa z jajkiem

Składniki:

40 dag pieczarek
2 łyżki oleju
sól
pieprz czarny
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
4 jajka
½ pęczka szczypiorku
4 łyżki majonezu

Sposób wykonania:

Pieczarki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przełożyć pieczarki, obsypać solą, pieprzem i smażyć do momentu, aż z pieczarek wyparuje woda.

Czosnek obrać z łusek, opłukać i zmiażdżyć. Dodać do gorących pieczarek, wymieszać i zostawić do ostudzenia. Dodać kilka kropli soku z cytryny i wymieszać.

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić w kostkę.

Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć pieczarki, jajka i szczypiorek. Dodać majonez oraz sól i pieprz czarny do smaku. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce.

Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.