Z arbuza łyżką wydrążyć miąższ, obrać z pestek i pokroić w dużą kostkę. Ser Feta również pokroić w dużą kostkę. Liście mięty opłukać, osuszyć i pokroić lub porwać na kawałki.
Do miseczki wlać miód, olej i sok z cytryny. Dodać szczyptę czarnego pieprzu i razem wymieszać.
Do wydrążonej miski z arbuza wyłożyć połowę składników w następującej kolejności: arbuz, ser Feta, dip, mięta, a następnie pozostałe składniki w tej samej kolejności.
Sałatkę dobrze schłodzić i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 3-4 porcje.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.