Taka zdrowa warzywna sałatka z sałaty, rzodkiewki, zielonego ogórka, czosnku i oliwy z oliwek oraz przypraw stanowi bardzo wartościowy pod względem zdrowotnym dodatek do potraw mięsnych oraz rybnych.
Znajdujące się w tej sałatce jarzyny znane są z dobrych właściwości i zawierają witaminy oraz minerały, a te jak wiadomo są niezbędne do prawidłowej pracy organizmu człowieka. Podając sałatkę jarzynową do dań przygotowanych na grillu, uzupełniamy ubytki witamin i minerałów w organizmach biesiadników. Czytaj więcej
Polecamy tę sałatkę warzywną do potraw z grilla i życzymy smacznego :)
Pęczek rzodkiewki i zielony ogórek oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę (w skórce). Czosnek zmiażdżyć.
Do dużej miski przełożyć sałatę „Party”, rzodkiewki, zielony ogórek i czosnek. Dodać oliwę z oliwek, sól morską i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wymieszać i odstawić na około 15 minut. Sałatkę podawać do dań z grilla.
Smacznego.