smaczny.pl przepisy kulinarne

Sola w pomidorowej panierce

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
3 stars based on 2 reviews Dania główne

Składniki:

1/2 kg ryby soli (ok. 6 sztuk)
Pomidorowa panierka:
6 łyżek bułki tartej
3 łyżki mąki owsianej
1 łyżka pomidorów w proszku
ostra papryka w proszku
mielony imbir
bazylia
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Solę opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na około 30 minut.

Na płytki talerz wsypać bułkę tartą, mąkę owsianą i pomidory w proszku. Dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, mielonego imbiru, bazylii, soli morskiej i czarnego pieprzu. Razem dokładnie wymieszać. Do drugiego talerza wybić jajko i rozmieszać widelcem.

Rybę obtoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w pomidorowej panierce. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym klarowanym maśle.

Podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami z dodatkiem koperku i surówką z kiszonej kapusty.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7703 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.