Przepisy Extra

Sola w pomidorowej panierce

Składniki:

1/2 kg ryby soli (ok. 6 sztuk)
sok z cytryny
1 jajko
Pomidorowa panierka:
6 łyżek bułki tartej
3 łyżki mąki owsianej
1 łyżka pomidorów w proszku
ostra papryka w proszku
mielony imbir
bazylia
sól morska
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Solę opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Odstawić na około 30 minut.

Na płytki talerz wsypać bułkę tartą, mąkę owsianą i pomidory w proszku. Dodać szczyptę ostrej papryki w proszku, mielonego imbiru, bazylii, soli morskiej i czarnego pieprzu. Razem dokładnie wymieszać. Do drugiego talerza wybić jajko i rozmieszać widelcem.

Rybę obtoczyć w jajku, a następnie obtoczyć w pomidorowej panierce. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym klarowanym maśle.

Podawać na ciepło z młodymi ziemniaczkami z dodatkiem koperku i surówką z kiszonej kapusty.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.2 stars based on 2 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.