Do miseczki przełożyć serek śmietankowy i chrzan. Dodać kilka kropel soku z cytryny, koperek (może byś suszony), szczyptę soli i czarnego pieprzu do smaku. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki, aby składniki się przegryzły. Przed podaniem na stół, sos można udekorować rzeżuchą.
Śmietankowo-chrzanowy sos fajnie smakuje z jajkiem, ale też jest świetnym dodatkiem do kanapek. Można nim także posmarować plasterki szynki i żółtego sera, a następnie zwinąć w rulon i ułożyć na zmianę na talerzyku - raz szynka, a raz serek.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.