smaczny.pl przepisy kulinarne

Steki z rekina w panierce

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.5 stars based on 2 reviews Dania główne

Składniki:

50 dag steków z rekina (kupiłam 1 kg, a po rozmrożeniu było 50 dag = 4 sztuki)
gałka muszkatołowa
sól (himalajska)
pieprz cytrynowy
Dodatkowo:
olej

Sposób wykonania:

Steki z rekina rozmrozić, opłukać zimną wodą i dokładnie odcisnąć z wody.

Jajko rozbić i przełożyć do talerza. Dodać do niego szczyptę gałki muszkatołowej, soli, pieprzu cytrynowego i razem rozmieszać widelcem. Rybę maczać w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.

Kłaść na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniaczkami, buraczkami lub kiszonymi ogórkami.

Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.