smaczny.pl przepisy kulinarne

Surówka z białej kapusty i czerwonej cebuli

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
3.205128205 stars based on 39 reviews Surówki

Składniki:

20 dag białej kapusty (młodej)
koperek (kilka gałązek)
ok. 1 łyżka oleju
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Kapustę opłukać, osuszyć i poszatkować. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć kapustę i cebulę. Posolić, wymieszać i odłożyć na około 15 minut. Następnie dodać koperek, olej, szczyptę soli i czarnego pieprzu. Wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.