smaczny.pl przepisy kulinarne

Surówka z białej rzepy i żurawiny

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4 stars based on 4 reviews Surówki
Surówka z białej rzepy i żurawiny

Składniki:

20 dag rzepy białej (1 sztuka, waga po obraniu)
3 dag żurawiny suszonej (3 łyżki)
1 1/2 łyżki oleju
pieprz czarny
pietruszka suszona

Sposób wykonania:

Białą rzepę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, wymieszać i zostawić na około 15 minut. Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do miseczki.

Dodać suszoną żurawinę, olej, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę czarnego pieprzu i rozgniecionej w palcach natki zielonej pietruszki. Całość razem wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.
-