Białą kapustę opłukać i poszatkować. Przełożyć do miski, dodać szczyptę soli czosnkowej, wymieszać i odstawić na około 30 minut.
Czerwoną paprykę przekroić, oczyścić z nasion, opłukać i pokroić w paski. Por opłukać i pokroić w półplasterki. Zielone oliwki wyjąć z zalewy i pokroić w plasterki.
Do kapusty dodać czerwoną paprykę, por, zielone oliwki, olej z pestek winogron, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę majeranku, tymianku i kolorowego pieprzu. Całość dokładnie razem wymieszać i odstawić na około 30 minut.
Podane składniki wystarczą na około 5-6 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.