Przepisy Extra

Surówka z kapusty pekińskiej i zielonych oliwek

Składniki:

1 kg kapusty pekińskiej (1 średnia sztuka)
sól morska
2-3 łyżki oliwy z oliwek
por
20 dag zielonych oliwek
koperek

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić. Przełożyć do dużej miski, dodać szczyptę soli morskiej i oliwę z oliwek. Wymieszać i zostawić na 30 minut. Następnie dodać pokrojony w plasterki por i zielone oliwki. Na koniec dodać pokrojony koperek.

Wszystko dokładnie wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że surówka smakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-04-07 14:56:05]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.