Przepisy Extra

Surówka z kapusty pekińskiej i zielonych oliwek

Składniki:

1 kg kapusty pekińskiej (1 średnia sztuka)
sól morska
2-3 łyżki oliwy z oliwek
por
20 dag zielonych oliwek
koperek

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić. Przełożyć do dużej miski, dodać szczyptę soli morskiej i oliwę z oliwek. Wymieszać i zostawić na 30 minut. Następnie dodać pokrojony w plasterki por i zielone oliwki. Na koniec dodać pokrojony koperek.

Wszystko dokładnie wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.2551236748 stars based on 1698 reviews Surówki
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Cieszę się, że surówka smakowała. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-04-07 14:56:05]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.