Cukinię obrać ze skórki, opłukać i pokroić w półplasterki. Posolić, odstawić na około 20 minut i odsączyć w wody. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Marchew obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Do miski przełożyć cukinię, ogórki kiszone, marchew, cebulę i czosnek. Dodać olej z pestek winogron, kilka kropli soku z cytryny i szczyptę majeranku. Wszystko razem wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek opłukać, osuszyć, pokroić i udekorować wierzch surówki.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.