Makaron wrzucić do wrzącej osolonej wody, i gdy zacznie wrzeć, to gotować 2 minuty. Następnie odcedzić.
Jabłka obrać, oczyścić, opłukać i pokroić w ćwiartki. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i wodę. Razem wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 5 minut.
Rondel wysmarować masłem (2 łyżkami). Włożyć go niego 1/3 makaronu, 1/3 masy jabłkowej, posypać cynamonem, i tak samo postąpić jeszcze dwa razy. Na wierzchu położyć podzielone na kawałki masło (1 łyżka).
Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec pod przykryciem przez około 50 minut w temperaturze 180 °C.
Podawać na ciepło.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.