Tofu - Słownik kulinarny

Ser sojowy popularny w kuchni chińskiej i japońskiej. Sam nie ma smaku, ale bardzo łatwo wchłania smaki z innych produktów. Najczęściej jest podawany z warzywami. Można go także smażyć i podawać na gorąco. Jest częstym składnikiem dań orientalnych i wegetariańskich.

Tofu jest bogatym źródłem białka. Zawiera także wapń, żelazo, potas, fosfor oraz witaminy z grupy B i witaminę E. Nie zawiera cholesterolu i jest niskokaloryczny.

Polecamy przepisy:
Polecamy artykuły:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.