Marchew (strona 16)

Jak przygotować skórę do lata?
Słońce działa antydepresyjnie, pobudza wytwarzanie białych krwinek, stymuluje produkcję witaminy D3 i dodaje energii.
Jak zachęcić dzieci do jedzenia warzyw i owoców?
Owoce i warzywa są szczególnie ważne dla dzieci w okresie wzrostu i rozwoju. Zdaniem dietetyków powinny być spożywane pięć razy dziennie.
Jarzębina na sezonowe przeziębienia
Jarzębina kwitnie w maju, ale najpiękniej wygląda jesienią, a to za sprawą jej intensywnie czerwonych owoców.
O pewnym Greku, który zdobył serca Polaków
Znacie Mistrza Kuchni, który w pewnym momencie przerywa swoje kulinarne SHOW, aby… zatańczyć Zorbę z zebranymi wokół ludźmi? Znacie Mistrza Kuchni, który swoimi dowcipami powoduje iż ludzie płaczą – i to wcale nie z powodu obieranej obok cebuli? Jeżeli nie to już teraz przeczytajcie więcej o Teo Vafidisie, człowieku który sprawił iż Polacy pokochali grecką kuchnię!
Chrzan - skarb medycyny naturalnej
Chrzan znany był już w starożytności. Do Europy trafił pod koniec XII wieku. Niestety nie jest zbyt popularny w polskiej kuchni.
Zioła i przyprawy, które pomagają w trawieniu
Zbawienne działanie dla naszego układu pokarmowego mają zioła, które posiadają specyficzne właściwości lecznicze.
Naturalne sposoby barwienia wielkanocnych jajek
Jajko to symbol życia, a pięknie zdobione są symbolem odradzającego się życia. Dlatego nie powinno ich zabraknąć w Wielkanocnym koszyku i na Wielkanocnym stole.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.