
Co o jajkach wiedzieć warto?
W tym artykule znajdziesz wszystko o gotowaniu jajek i przygotowywaniu z nich różnorakich potraw.

Problemy z ciastem drożdżowym
Żeby upiec ciasto drożdżowe potrzebujemy czasu, cierpliwości i siły. Oprócz tego przyda się też trochę wiedzy.

Sekrety udanego drożdżowego ciasta
Ponoć drożdżowe ciasto lubi ciepło... dosłownie i w przenośni. Przeciągi mu wyraźnie nie służą, nie lubi także kłótni, a nawet głośnych rozmów.

Przygotowanie ciasta drożdżowego
Lekkie jak chmurka, puszyste, ze złotą, chrupiącą skórką, roztaczające wokół siebie cudowny zapach.

Wigilijne zwyczaje, symbole i przesądy
Wigilijną wieczerzę rozpoczynamy wraz z pojawieniem się pierwszej gwiazdki. Dzielimy się opłatkiem, jemy dwanaście potraw, a pod udekorowaną choinką układamy prezenty.

Skórka z pomarańczy
Czy skórkę pomarańczy można z czystym sumieniem wyrzucić. Okazuje się, że po odpowiednich zabiegach może ona być bardzo przydatnym składnikiem naszych wypieków.

Pakowanie prezentów
Prezenty już zakupione, leżą w szafie i czekają na ten najważniejszy dzień, kiedy zostaną podarowane bliskim.

Sposób na czysty piekarnik
Czy ktoś, kto korzysta z piekarnika lubi go czyścić? Chyba nie. Czynność ta zwykle wymaga użycia chemicznych środków czyszczących, a i tak nie ma gwarancji, że uzyska się zamierzony efekt.

Orzechy - skarby pod skorupą
Czy wiesz, co to jest orzech indyjski? A jakie witaminy zawiera orzech laskowy? Z tego artykułu wszystkiego się dowiesz.

Przyprawy, które warto znać
Przyprawy to składniki dodawane do różnych potraw w celu polepszenia ich walorów smakowych oraz zapachowych.

Jak spełnić noworoczne postanowienia?
Rzucić palenie, schudnąć, poprawić angielski, regularnie ćwiczyć, zmienić pracę, zakochać się.

Ekologia od kuchni, czyli jak oszczędzać energię i płacić mniej?
Niemal każda codzienna aktywność wymaga użycia energii elektrycznej. Energii, która ułatwia życie, zapewnia komfort i wygodę.