śliwka

Śliwki jako złoty środek na zaparcia
Pełne aromatu śliwki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Są doskonałą przekąską i cennym uzupełnieniem zdrowej, pełnowartościowej diety.
Jak suszyć warzywa i owoce?
Suszenie jest jedną z najstarszych metod utrwalania i przechowywania warzyw, owoców, ziół, a przede wszystkim grzybów.
Kompoty znowu w modzie
W polskiej kuchni najbardziej znanym przetworem owocowym są właśnie kompoty. Kiedyś bardzo popularne, ostatnio trochę zapomniane, ale teraz znowu się przypominają.
Jak myć owoce i warzywa?
Warzywa i owoce dostarczają wielu witamin, minerałów i błonnika. Są więc niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Kalendarz robienia przetworów
Domowe przetwory są smaczne, zdrowe i naturalne... Jednym słowem - bezkonkurencyjne!
Zatrzymać smaki lata, czyli jak konserwować owoce
Maliny, brzoskwinie, poziomki, śliwki, morele, jagody - lato rozpieszcza nas różnorodnością smaków, aromatów i barw.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.