śliwka

Śliwki jako złoty środek na zaparcia
Pełne aromatu śliwki mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Są doskonałą przekąską i cennym uzupełnieniem zdrowej, pełnowartościowej diety.
Jak suszyć warzywa i owoce?
Suszenie jest jedną z najstarszych metod utrwalania i przechowywania warzyw, owoców, ziół, a przede wszystkim grzybów.
Kompoty znowu w modzie
W polskiej kuchni najbardziej znanym przetworem owocowym są właśnie kompoty. Kiedyś bardzo popularne, ostatnio trochę zapomniane, ale teraz znowu się przypominają.
Jak myć owoce i warzywa?
Warzywa i owoce dostarczają wielu witamin, minerałów i błonnika. Są więc niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu.
Kalendarz robienia przetworów
Domowe przetwory są smaczne, zdrowe i naturalne... Jednym słowem - bezkonkurencyjne!
Zatrzymać smaki lata, czyli jak konserwować owoce
Maliny, brzoskwinie, poziomki, śliwki, morele, jagody - lato rozpieszcza nas różnorodnością smaków, aromatów i barw.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.