Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
wiola344

Zupa Gulaszowa Al"a żurek

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: Polecam wszystkim co lubią podroby :grin: -500g płuc -przyprawy: ziele angielskie,pieprz,sól lub vegeta,odrobina czosnku mielonego,majeranek,marchew, pietruszka,malutka cebulka, -woda -ziemniaki (nie pisze ile bo to zależy kto jakie gęste zupy lubi) zagotować płuca zebrać piane i dodać wszystkie przyprawy oprócz majeranku,ugotować aż bedą miękkie,wyjąć płuca na tależ pokroić w kostkę i zpowrotem wrzucić do wywaru dodać podgotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i dodać to do gotujących się płuc, gotować aż wszystko będzie miękkie. Można jak kto lubi zrobić lekką zasmażkę aby zagęścić zupę albo rozprowadzić łyżkę mąki z wodą i dolać ,zagotować i wtedy dodać dopiero majeranek,wybór zostawiam gosposią.Życze smacznego. :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robię zupy z gotowych mrożonek,np:Hortex,wychodzą super smaczne,nie są czasochłonne i mrożone warzywa zachowują wartości odżywcze.Polecam.Beata :oops:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:oops: Witaj beatko_polska można i z mrożonek ale nie na tym polega sztuka gotowania ,też kupuje mrożonki ale powiem szczerze że nie przepadam za zupą zamrożoną ,warzywa są niezbyt smaczne -może komuś to smakuje ale ja polecam własnoręcznie zrobioną zupkę .Pozdrawiam. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zupa na płucach i zbieranie piany nie brzmi smakowicie, ale kto co lubi.. można to ugotować na innym mięsie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można spróbować z kurczakiem (filetem), powodzenia :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zrobiłem :) wyszła ok, tylko chyba musi być jednak jakieś tłustsze mięso. spróbuje jeszcze z jakimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może wieprzowinka będzie dobra - karczek lub łopatka :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.