Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
wiola344

Zupa Gulaszowa Al"a żurek

Rekomendowane odpowiedzi

:grin: Polecam wszystkim co lubią podroby :grin: -500g płuc -przyprawy: ziele angielskie,pieprz,sól lub vegeta,odrobina czosnku mielonego,majeranek,marchew, pietruszka,malutka cebulka, -woda -ziemniaki (nie pisze ile bo to zależy kto jakie gęste zupy lubi) zagotować płuca zebrać piane i dodać wszystkie przyprawy oprócz majeranku,ugotować aż bedą miękkie,wyjąć płuca na tależ pokroić w kostkę i zpowrotem wrzucić do wywaru dodać podgotowane ziemniaki pokrojone w kostkę i dodać to do gotujących się płuc, gotować aż wszystko będzie miękkie. Można jak kto lubi zrobić lekką zasmażkę aby zagęścić zupę albo rozprowadzić łyżkę mąki z wodą i dolać ,zagotować i wtedy dodać dopiero majeranek,wybór zostawiam gosposią.Życze smacznego. :grin:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robię zupy z gotowych mrożonek,np:Hortex,wychodzą super smaczne,nie są czasochłonne i mrożone warzywa zachowują wartości odżywcze.Polecam.Beata :oops:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:oops: Witaj beatko_polska można i z mrożonek ale nie na tym polega sztuka gotowania ,też kupuje mrożonki ale powiem szczerze że nie przepadam za zupą zamrożoną ,warzywa są niezbyt smaczne -może komuś to smakuje ale ja polecam własnoręcznie zrobioną zupkę .Pozdrawiam. :oops:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zupa na płucach i zbieranie piany nie brzmi smakowicie, ale kto co lubi.. można to ugotować na innym mięsie?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Można spróbować z kurczakiem (filetem), powodzenia :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zrobiłem :) wyszła ok, tylko chyba musi być jednak jakieś tłustsze mięso. spróbuje jeszcze z jakimś innym.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Może wieprzowinka będzie dobra - karczek lub łopatka :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.