Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie     

  1. Wcześniejsza
  2. asienka19873

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    drożdżowe ze śliwkami 😋😍 zebra, mufinki sernikowe i mini pączki serowe
  3. czarna05

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    Zamierzam upiec brownie z buraków, kupiłam dzisiaj składniki, mam nadzieję, ze mi wyjdzie i nie będzie za bardzo czuć buraków, na wszelki wypadek kupiłam najlepsze i najciemniejsze kakao z wiatraczkiem 😉
  4. czarna05

    soki przecierowe

    Oczywiście, ze lubię :) Moje dzieci tez je uwielbiają, obojętnie czy to ten tradycyjny czy 100% :)
  5. kajzerka

    soki przecierowe

    Lubicie soki przecierowe typu kubuś? Dla mnie to miły smak z dzieciństwa i do tej pory lubię sobie wypić, szczególnie zimą, smakują mi i zawsze to chociaż trochę warzyw 😉
  6. Witam Chcę w weekend zrobić coś ala antipasti. Chciałem zrobić z fetą i serkiem śmietankowym. Czy ktoś może już takie robił, ale żeby przetrwały dłuższy czas tzn. kilka miesięcy? W internecie sporo przepisów, ale we wszystkich jest że pasteryzacja nic nie daje i serek i tak się psuje po jakimś krótkim czasie ;/ Może to zależy od użytego serka? Ma ktoś może sprawdzony przepis na takie ostre papryczki nadziewane fetą i serkiem śmietankowym? Poratujcie
  7. asienka19873

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    Moje ostatnie wypieki : malinowa chmurka, czekoladowy tort z czekoladowa śmietana , torcik budyniowy na ciastkach francuskich , placek drożdżowy ze śliwkami , drożdżowy kwiat z nutella i kilka serników na zimno :) ( brak zdjeć )
  8. Lawenda

    Pomoc W Doborze Garnku

    Od kilku tygodni szukamy z mamą nowych garnków. Mama chciała ceramiczne, ale znalazłyśmy tylko z ceramiczną powłoką i na razie jeszcze szukamy. Jeśli możecie polecić garnki całe ceramiczne ale nie do pieczenia a normalnego gotowania, to proszę o pomoc. Moja mama uparła się na garnki ceramiczne i zamęczy mnie tematem zanim coś kupimy. 😁
  9. Lawenda

    Garnki Philipiak Warto?

    Moja mama z pokazu przyniosła patelnię, którą kupiła na raty za 1200 zł. Nie wiem jak dała się namówić na tak drogą patelnię, szczególnie, że jest mała i niewiele można w niej przygotować. Na pokazie pan tłumaczył jak z niej korzystać, niestety w domu mama wszystkiego zapomniała i nie umiemy z tej patelenki poprawnie korzystać, by oszczędzać prąd. Obawiam się, że ta patelnia nie jest na naszą kuchenkę.
  10. Lawenda

    Co dziś "rzucacie na ząbek"?

    Wczoraj kupiłam oscypki i dziś chcę zrobić kotleciki z oscypkiem w środku. Nie wiem co z tego wyniknie 😁 Właśnie szukam jakiegoś smacznego przepisu na takie kotleciki.
  11. Lawenda

    O Kim/czym Teraz Myślisz?

    Co by tu jeszcze przegryźć smacznego 😁
  12. Lawenda

    Skojarzenia

    pistolet
  13. Lawenda

    Jakie Pierogi Najbardziej Lubicie?

    Ja uwielbiam pierogi ruskie, ze szpinakiem, z truskawkami, z mięsem, a właściwie to chyba lubię wszystkie pierogi 😀 .
  14. Lawenda

    "kurczakowe" Muffinki Nadziewane Pieczarkami

    Wspaniały i prosty przepis, zrobię takie muffinki na niedzielny obiad 😀 Ciekawe czy będą smakowały moim dzieciakom 😋
  15. Cześć i czołem 🙂 bardzo lubię piec i gotować. Wszystko to wykonuję w bezglutenowym wariancie 🙂 prowadzę vloga z moim gotowanie pieczeniem, żeby móc dzielić się ulubionymi przepisami 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=BKBP3e9CAz4
  16. kamillak

    Spaghetti bolognese.

    😮 Wygląda pysznie tylko odnośnie tego ile trzeba go robić... coś m się nie zgadza
  17. sunseadream

    Omlet Na Słodko

    Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie.
  18. Witam się z Wami i już na wstępie powiem, ze w kulinarii jestem początkująca, ale mam zapal do poszerzania swojej wiedzy na tematy z nią związane i wierze, ze mi w tym pomożecie :) Nie mam się za bardzo czym pochwalić, ponieważ wiele w kuchni nie majstruje, chociaż i zdarzył się biszkopt z zakalcem i obklejony karmelem garnczek, który ledwo domyłam :D Chciałabym wyspecjalizować się w jakimś stopniu w robieniu ciast i deserów (próbowałam już panna cotte i creme brulee) oraz dan głównych na bazie makaronu czy w postaci mięsa i dodatków. Uwielbiam słodkie, ale i słone, unikam tylko tego co gorzkie i ostre :D Zauważyłam, ze próbując coś i dochodząc do wniosku, ze bardzo mi to smakuje zaczynam kombinować, jak mogę to wykonać samodzielnie w domu. To chyba dobry objaw :D Mam tak np. z kurczakami z KFC, którymi lubię się czasem raczyć czy frytkami belgijskimi, a dokładnie autorskimi sosami, np. "duńskim" czy "andaluzyjskim". Uważam, ze to dobra alternatywna dla kupnego "żarcia" i dobrze jest czasem miedz pełną kontrole nad tym, co się je. Pozdrawiam Was serdecznie, Weronika.
  19. Zdephinio

    Seler konserwowy

    Witam! Otworzyłem seler konserwowy 2 tygodnie temu. Nie mam pojęcia czy jest jeszcze zjadliwy? Proszę o poradę jak się upewnić czy mogę go użyć Pozdrawiam
  20. asienka19873

    Ciasto Wulkan

    Polecam :)
  21. janko852

    Sałatka Gyros

    a ja do tego robie jeszcze sos z zoltym serem:)
  22. janko852

    Nasz pomysł na leczo

    kasza manna? ciekawy składnik
  1. Pokaż więcej elementów aktywności


×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.