Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie   

  1. Dziś
  2. Ostatnio natrafiłam na akcję http://pokochajolejrzepakowy.eu/owoce-morza-polskiej-kuchni/ i pozapoznaniu się informacjami na temat oleju rzepakowego , jest on z jednych podstawowych produktów w mojej kuchni. Dowiedziałam się że ma neutralny smak i szeroki zakres wykorzystania.
  3. Proszę koniecznie o opinię! :D
  4. Piekłam ją niedawno. Wyszła przepyszna :) użyłam bardzo podobnego przepisu, ale moja tarta wygląda nieco inaczej ;) http://chiclifestyle.pl/suksessterte-norweska-bezglutenowa-tarta-waniliowa-na-migdalowym-bezowym-biszkopcie/
  5. Ostatni tydzień
  6. Wiem, że był podobny temat, ale nikt już tam nie pisze. Mam do was małe pytanie. Jakie programy kulinarne najczęściej lub najchętniej oglądacie i dlaczego właśnie te? Ja np. bardzo lubię oglądać Master Chef'a prawdopodobnie ze względu na rywalizację i zachowania uczestników, chociaż amerykańskiego Master Chef'a oglądałam dla Gordona Ramsaya ^_^ Ogólnie chyba lubię oglądać kulinarne reality show tak z samej ciekawości. Bardzo fajne według mnie są też podróżnicze programy o tematyce kulinarnej. Można dzięki nim w pewien sposób poznać przeróżne miejsca świata. Nie tylko zostaje widzom przedstawiona tradycyjna czy miejscowa kuchnia, ale często również ukazane są zwyczaje czy też kultura danego regionu, co np. dla mnie jest bardzo interesujące. Czasami też oglądam te programy, które są zrobione w formie poradników kulinarnych, że prowadzący krok po kroku mówi co robi i jak to robi :D Fajnie jest raz po raz poznać coś nowego i czasem w tych programach są dawane dobre rady związane z gotowaniem i nie tylko ^_^
  7. Wcześniej
  8. Dzień dobry, witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj pierwszy raz i widzę, że wiele fajnego się dzieje :) fajne miejsce do czerpania pomysłów i do wymiany doświadczeń :) Znalazłam Was, bo mam nie lada problem, otóż wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że dostanę ok 10 kg ogórków takich na kiszenie, a niestety, tutaj gdzie mieszkam nie ma kopru, takiego dojrzałego , kwitnącego, można dostać w sklepie koperek świeży w cenie ogromnej i to tyle. Może ktoś ma pomysł, doświadczenie, co mogłabym z nich zrobić bez kopru ? może z innymi przyprawami ? nie musza być kiszone, choć najbardziej by mi odpowiadały, by przywołać polski smak... Pozdrawiam.... ev
  9. Dziękuję :) tyle było okazji :) wczoraj była tylko malutka babeczka cytrynowa , już zjedzona :) mmm napewno był dobry ! Pozdrawiam :)
  10. podobnie jak wyżej :) Po prostu! :)
  11. He he dobre to ;) A ja mam taki: - Już piąty raz go wołam, a on nie przychodzi. Co z niego wyrośnie?? - martwi się matka. - Kelner!! - odpowiada ojciec.
  12. Nieee to wiadomo ;) taki chleb to się do ponownego wykorzystania przez ludzi już nie nadaje, pozdrawiam :)
  13. Super Asieńko! Jestem pod wrażeniem Twoich wypieków :) Ta Peppa wyszła Ci extra jak prawdziwa! :) Słodkie mieliście imprezki - wszystkie ciasta jak malowane, a co jedno to lepsze - mniam :D Ja robiłam teraz na festyn rodzinny biszkoptowego przekładańca z wiśniami i śmietanką, myślę że w najbliższym czasie pochwalę się zdjęciem ;)
  14. Jak oceniacie kuchnię azjatycką? Tak ogólnie. Bo mam wrażenie, że jednak mimo wszystko budzi ona trochę kontrowersji i że jedni są nią zachwyceni, a inni nie znoszą. A jakie według Was są najlepsze potrawy tej kuchni? Czego najlepiej unikać?
  15. ostatnio zaglądam właśnie do takiej kuchni, istna rewelacja ta zupa <3
  16. u nas w bloku oddaje się taki chleb dla "konia" xd nie sądzę żeby był on zdatny do jedzenia dla człowieka, lepiej już kupić nowy świeży niż ryzykować...
  17. Na urodziny męża snickers na biszkopcie i kopiec śmietanowo-cytrynowo-maślankowy 😋 Pysznie było
  18. Witam dzisiaj chciałbym przedstawić wam mój autorski przepis. Będzie to spaghetti z pulpetami nadziewanymi serem w sosie Marinara :) do zrobienia sosu marinara będziecie potrzebować 15 minut :) link do filmiku jest tutaj Następnie będziecie potrzebowali dokończyć te danie :) tutaj macie wszystko co jest wam potrzebne Na koniec życze wszystkim wielkie smacznego i niebawem zawitam tutaj z nowym przepisem :) komentujcie like i subscribe :) Ważne są dla mnie te dobre komentarze jak również te złe :) bo człowiek uczy się całe życie i zawsze może zrobić coś lepiej. Pozdrawiam Rock'n Chefs :)
  19. Witam wszystkich serdecznie :) Dziekuje za przyjecie mnie tutaj na forum smaczny.pl :) swoja przygode z gotowaniem zaczolem 15 lat temu :) prowadze swój kanal na youtube na którym mozecie znalesc wiele przepisów oto link https://www.youtube.com/channel/UCjh_dAr4zxpf3OzHXXsa1lg znajdziecie tutaj wiele autorskich przepisów które bede udostepnial równiez tutaj :) pozdrawiam administratorów i wszystkich uzytkownikow.
  20. Mam podobny wniosek. Można powiedzieć, że myślimy tak samo. :)
  21. Muszę powiedzieć, że brzmi ciekawie. Nie ukrywam też, że zostałem zaintrygowany.
  22. Każdy lubi pizze. To znaczy, przynajmniej nie znam nikogo, kto by nie lubił
  23. Myślę, że jest to dobry pomysł. Naturalnie, zakładam odpowiednie wykonanie.
  24. przede wszystkim kup jej bukiet dużych kwiatów, do tego może być jakas biżuteria albo coś w tym stylu
  25. ja zawsze chciałem być kucharzem, teraz żałuje, że nie poszedłem do technikum gastronomicznego i zamiast tego studiuje prawo :(
  26. ja uważam, że prezenty powinny być przede wszystkim trafione, to czy jest duży czy mały nie ma znaczenia, powinny być od serca
  27. ooo ale czad, nigdy nie wpadłam nawet na to żeby samemu upiec takie bułki. Chyba jednak pozostanę na zakupywaniu ich, bo po prostu nie mam tyle czasu :(((
  28. Też często robię właśnie takie paróweczki, ale lubię też zawinąć je w ciasto francuskie i zrobić do tego pyszny sosik. I jeszcze mozzarellą posypać, po prostu niebo w gębie :D
  1. Pokaż więcej aktywności