Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie     

  1. Ostatni tydzień
  2. kamillak

    Spaghetti bolognese.

    😮 Wygląda pysznie tylko odnośnie tego ile trzeba go robić... coś m się nie zgadza
  3. Wcześniejsza
  4. sunseadream

    Omlet Na Słodko

    Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie.
  5. Witam się z Wami i już na wstępie powiem, ze w kulinarii jestem początkująca, ale mam zapal do poszerzania swojej wiedzy na tematy z nią związane i wierze, ze mi w tym pomożecie :) Nie mam się za bardzo czym pochwalić, ponieważ wiele w kuchni nie majstruje, chociaż i zdarzył się biszkopt z zakalcem i obklejony karmelem garnczek, który ledwo domyłam :D Chciałabym wyspecjalizować się w jakimś stopniu w robieniu ciast i deserów (próbowałam już panna cotte i creme brulee) oraz dan głównych na bazie makaronu czy w postaci mięsa i dodatków. Uwielbiam słodkie, ale i słone, unikam tylko tego co gorzkie i ostre :D Zauważyłam, ze próbując coś i dochodząc do wniosku, ze bardzo mi to smakuje zaczynam kombinować, jak mogę to wykonać samodzielnie w domu. To chyba dobry objaw :D Mam tak np. z kurczakami z KFC, którymi lubię się czasem raczyć czy frytkami belgijskimi, a dokładnie autorskimi sosami, np. "duńskim" czy "andaluzyjskim". Uważam, ze to dobra alternatywna dla kupnego "żarcia" i dobrze jest czasem miedz pełną kontrole nad tym, co się je. Pozdrawiam Was serdecznie, Weronika.
  6. Zdephinio

    Seler konserwowy

    Witam! Otworzyłem seler konserwowy 2 tygodnie temu. Nie mam pojęcia czy jest jeszcze zjadliwy? Proszę o poradę jak się upewnić czy mogę go użyć Pozdrawiam
  7. asienka19873

    Ciasto Wulkan

    Polecam :)
  8. janko852

    Sałatka Gyros

    a ja do tego robie jeszcze sos z zoltym serem:)
  9. janko852

    Nasz pomysł na leczo

    kasza manna? ciekawy składnik
  10. dearjohn

    Patelnia - Jaką Kupić?

    u nas w kuchni ostatnio pojawiły się żeliwne patelnie, co prawda są ciężkie, ale rewelacyjnie się na nich smaży - polecam każdemu!
  11. basga

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    na weekend zrobiłam kruche ciasto z rabarbarem i pianką budyniową.
  12. asienka19873

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    Dziękuję :) piękny chlebek ci wyszedł , taki duży !
  13. darekrost

    Garnki Rzymskie

    Super to wygląda!
  14. basga

    Nasze Kosmetyki

    krem pod oczy z lidla nie jest zły,nie uczula,wygładza,nawilża.Ostatnio używam oleju kokosowego -mówię wam-rewelacja dla każdej skóry,do twarzy,do włosów,do rąk,do masażu,po depilacji...no super.
  15. basga

    Domowy Chlebek

    mój dzisiejszy-na żytnim zakwasie.
  16. basga

    Moje Kwiatki

    witajcie.czy ktoś sadził imbir w doniczce?bo planuję się za to zabrać.
  17. basga

    Garnki Rzymskie

    kupiłam drugi-okrągły,z przykrywką o poj.3 litry.Taki chlebuś wychodzi.
  18. basga

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    śliczny tort! dziś upiekłam...chleb z garnka rzymskiego.
  19. asienka19873

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    Tort smietankowo- czekoladowy dla kuzynka :) temat hulajnoga 😉
  20. basga

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    placek drożdżowy z rabarbarem.
  21. asienka19873

    Galaretka Z Kwiatów " Bzu "

    Podbijam temat :) tegoroczna porcja galaretki z kwiatów bzu
  22. PoProstuDora

    Spaghetti bolognese.

    "Gramów", błagam -_- Mamy w Polsce odmianę przez przypadki. Co do przepisu, to do posypania jak najbardziej można użyć bazylii, ale dorzucona podczas gotowania wzbogaca smak sosu. Osobiście nie lubię unikać jej dodawania do dań na bazie sosu pomidorowego.
  23. bebzen

    Witamy Wszystkich

    Witam wszystkich! :)
  24. basga

    Co Upiekliście Na Niedzielę Lub Co Pieczecie?

    ale śliczne!ja dziś na męża urodziny piekę zwykłe muffinki z mieszanką bakaliową.
  25. Słonecznie 😎 Sezon grillowy rozpoczęty 🍖🍗🍹

  1. Pokaż więcej elementów aktywności


×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.