Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie     

  1. Wcześniejsza
  2. asienka19873

    drugie śniadanie

    Cześć, moje dziecko jest tez bardzo specjalne jeśli chodzi o jedzenie , więcej nie lubi jak lubi ... jest bardzo problematyczna pod tym względem od maluszka , a dopiero 5 ,5 roku. na drugie śniadanie daje jej tez mus owocowy plus sucharki lub kilka krakersów , bądź jogurt ( naturalny + miód + płatki kukurydziane ), lub danonka + sucharki , czasem ma ochotę na kanapkę z serem , poza tym ewentualnie z serkiem naturalnym lub ten owy serek z paluszkami grissini do maczania ich ... czasem maliny do tego lub truskawki i jak już się upre to jabłko 🙂 więcej owoców nie lubi .... W przedszkolu jest nasze „śniadanie „ tolerowane 🙂 ale nie zbyt miłe widziane ... niestety żeby cokolwiek zjadała muszę dać to co lubi ... pozdrawiam 🙂 a co to będzie w szkole na drugi rok,,, aż się boje myśleć 😅
  3. pytanie do bardziej doświadczonych w temacie, co pakujecie swoim dzieciom na drugie śniadanie do szkoły? Mój nie kanapkowy i już nie mam totlanie pomysłu co dawać, na razie wpadłam na pomysł owoców, pokrojonych i tych tubek z musem owocowym kubuś bo je lubi, myślicie że jakieś chrupki, wafle ryżowe będą ok?
  4. Cześć. Jaką kawę lubisz? Lubię na przykład cappuccino) A Ty?
  5. Dzięki ! 🙂 znów kilka wypieków sie uzbierało 😋 dużo imprez rodzinnych byla malinowa chmurka, 3 bit i ptysie z cytrynowym budyniem i truskawkami 😋
  6. Dobry wieczór, dietetyk zalecił mi spożywanie chleba żytniego razowego na zakwasie z mąki typu 2000. Przetrząsnąłem w sieci masę przepisów, ale ludzie strasznie kombinują. Mieszają różne typy mąki, stosują różne dodatki, tj. drożdże, melasa, słód jęczmienny itp. Ja potrzebuję natomiast SPRAWDZONEGO przepisu na zakwas i chleb, który będzie składał się tylko i wyłącznie z 4 składników: mąki razowej żytniej typu 2000, zakwasu, wody i soli. Bez żadnych innych dodatków. Podzieli się ktoś swoim przepisem, który stosuje od lat i z którego chlebek zawsze mu wychodzi? Będę zobowiązany i dźwięczny! 😉 Pozdrawiam!
  7. ☺️ WoW! Ależ smakowitości Asieńko 😍 😍 😍 Aż ślinka leci 😋
  8. Dzis zrobiłam pyszne pączki z dziurką czyli Donaty 😋
  9. Na święta robiłam jeszcze torcik z malinowo - jeżynowym musem ze śmietaną i mascarpone . Na to galaretka malinowa i świeże maliny
  10. Dzięki za komplement Dorotko 😉 mogłabym piec codziennie ... ale któż to by wszystko zjadł 😋😆 smakowity torcik zrobiłaś !
  11. Bardzo dobre leczo , muszę przyznać ze nie robiłam w dwóch garnkach tylko dodawałam kolejno składniki, najpierw kurczak, pozniej cebula , cukinia , papryka , kiełbaska , wszystko podsmażyłam i dodałam pomidory z puszki + przetarte . Dusiłam do miękkości . Było szybko i smacznie 😉 ciekawy pomysł zagęszczenia potrawy kaszą !
  12. Witajcie, moi drodzy, jestem tutaj nowa. Po moim nicku wszystkiego się o mnie dowiecie. Wiek mam taki, że wszystkie matki Polki od wielu, wielu już lat doskonale gotują, a ja... umiem robić może ze dwie, trzy potrawy i koniec. Nigdy do gotowania nie miałam ochoty i nikt też mnie nie nauczył gotowania. Ale wypada się w końcu nauczyć gotować tego i owego. Dlatego będę Wam z całego serca wdzięczna za każdą łopatologicznie wrzuconą do mojej głowy poradę dla BARDZO początkujących, a także będę Wam wdzięczna za wyrozumiałość dla mnie. Dzisiaj mam wielką prośbę dotyczącą żurku. Otóż robię czasami żurek z butelki - wyłącznie z butelki i tylko takie mnie interesują - robię go z jajkiem na twardo i z pokrojoną na plasterki kiełbaską. Ale cholewcia, mimo, że odlewam około 1/3 butelki - tak, aby odlać "wodę", czyli kwas z butelki i żeby dzięki temu zabiegowi pozostała reszta żurku w butelce była nieco bardziej gęsta, to moim zdaniem, a szczególnie zdaniem mojego męża żurek mimo to jest za mało gęsty. A nie chciałabym dosypywać mąki do tego, co mam w kupionym w butelce żurku. Dlatego gorąco proszę Was o poradę, jaki Wy smaczny i możliwie gęsty żurek w butelce w sklepie kupujecie i jaki polecacie? 🙂
  13. U mnie ostatnio taki torcik gościł do kawusi ☕ 😃
  14. WoW! 😍 Asieńko cudne są te Twoje wypieki - można podziwiać, podziwiać, a potem jeść i jeść 😊 😄 Super 👍
  15. Dorota

    To lubię zjeść...

    Ostatnio zakochałam się 😉 w naleśnikach ze szpinakiem, pieczarkami, jajkiem, żółtym serem, i to całe polane sosem czosnkowo-koperkowym - pycha 😊 😋
  16. Ostanie wypieki tort lalka z kremem śmietanowym z mascarpone i owocami , sernik ze śmietaną, mufinki z kinder czekoladą, drożdżowy kwiat z nutellą, czekoladowy tort , torcik z mascarpone i truskawkami
  17. ithin

    Śledzie w cytrynie

    mega super pomysł na wielkanoc !
  18. ithin

    Zakwas Chlebowy

    najlepszy zakwas robi moja babcia z podlasia :)
  19. Cześć wszystkim :D! Jestem Justyna :D. Miło mi Was poznać :D
  20. Cześć wszystkim! Zbyt słabo gotuję i mam nadzieję, że wiele się dowiem na tym forum.
  21. monikakuchar

    Domowa Oliwa Z Oliwek

    Oliwa ma tylko jeden minus..... 800 kcal w 100 ml czyli 1/2 dziennego zapotrzebowania na kalorie, więc z tą oliwą bym nie szalała:)
  22. Wypłakuj w wodzie, albo nalej wodę do garnka i zostaw je na godzinkę, zawsze to trochę wypłuczę tą sól
  23. Ja mam dzieci i dodanie do niej szpinaku zupełnie to danie dyskwalifikuje jako obiad dla nich;(
  24. Pizzaman

    Pizza Po Polsku

    Cześć Nie wiem jak w smaku, ale wygląda raczej na placek ala pizza - strasznie grube to wyszło. Pozdrawiam
  1. Pokaż więcej elementów aktywności


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.