Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

Forum

  1. Na czasie...

    1. 94
      odpowiedzi
  2. Nasze przepisy

    1. Słodkości

      Ciasta, torty, desery... Któż ich nie lubi - do tego pyszna kawa lub herbatka i... żyć nie umierać.

      16078
      odpowiedzi
    2. Dania główne

      Coś konkretniejszego... Konkretniej pysznego... Na obiad i nie tylko...

      6167
      odpowiedzi
    3. Sałatki

      Niby miszmasz, a jednak smakuje wyśmienicie. Sprawdź nasze wspaniałe mieszanki...

      2288
      odpowiedzi
    4. Zupy

      Nieodłączny składnik każdego pysznego obiadku. Barszcz, pieczarkowa, pyszna grochówka? Proszę bardzo...

      703
      odpowiedzi
    5. Przetwory

      Na zimowe posiłki będą jak znalazł te "skarby naszych piwnic".

      1617
      odpowiedzi
    6. Alkohole

      Zawracają w głowie, ale czasami też robią niezapomniane wrażenie na naszym podniebieniu...

      754
      odpowiedzi
    7. Pieczywo

      Chleby, bułki, rogaliki... Te smaczne wypieki znajdziesz na tym forum.

      618
      odpowiedzi
    8. Przekąski

      Jako dodatek do chleba lub samodzielny niewielki posiłek - pasty, grzanki, nadziewane specjały.

      2245
      odpowiedzi
    9. Potrawy wegetariańskie

      Masz ochotę na danie bez mięsa? Masz ciekawy przepis na danie typowo wegetariańskie - podziel się z nami

      381
      odpowiedzi
  3. Kulinaria

    1. Nasze artykuły

      Masz coś interesującego do napisania? Chcesz podzielić się czymś ciekawym? Tutaj jest to bardzo wskazane.

      266
      odpowiedzi
    2. Porady

      Jeżeli czujesz, że wiesz coś, co może się przydać innym - podziel się swoją radą na tym forum.

      1360
      odpowiedzi
    3. Problemy w kuchni

      Może coś ci nie wyszło a nie wiesz dlaczego. Może chcesz się poradzić bardziej doświadczonych w kuchni. To forum jest do tego.

      2424
      odpowiedzi
    4. Diety

      Na tym forum znajdują się informacje o rozmaitych dietach. Nie tylko odchudzających, ale także dietach dla diabetyków i innych.

      29597
      odpowiedzi
    5. Szukam przepisu

      Szukasz konkretnego przepisu - pisz tutaj. Może ktoś go zna.

      3299
      odpowiedzi
    6. Ogólnie

      O kulinariach ogólnie.

      9998
      odpowiedzi
    7. Urządzenie i wyposażenie kuchni

      Jak zaprojektować kuchnie? W jakie urządzenia AGD ją wyposażyć? Wszystko co potrzebne aby Twoją kuchnie uczynić przytulnym miejscem pracy i/lub rozrywki.

      1451
      odpowiedzi
    8. Śmieszne przygody w kuchni

      Przydarzyło ci się coś śmiesznego w Twoich przygodach z gotowaniem i pieczeniem. Podziel się z nami. Pośmiejemy się wspólnie ;)

      187
      odpowiedzi
    9. Znaleziono w Internecie

      Tutaj podajemy linki do znalezionych na innych stronach fajnych przepisów i interesujących informacji "kuchennych".

      466
      odpowiedzi
    10. 1000
      odpowiedzi
  4. Poza kuchnią

    1. Przywitaj się i daj się przywitać

      Przełam pierwsze lody. Daj się poznać na forum. Zapraszamy :)

      3134
      odpowiedzi
    2. Smakowicze o sobie...

      ...czyli poznajmy się. Chcesz powiedzieć kim jesteś, co robisz, gdzie mieszkasz. Chcesz napisać coś o sobie i swojej rodzinie - tutaj jest na to odpowiednie miejsce.

      7719
      odpowiedzi
    3. Rozmowy (prawie) niekontrolowane

      A może masz ochotę powiedzieć coś na temat, który zupełnie nie ma związku z kuchnią. Tutaj możesz to zrobić.

      10425
      odpowiedzi
  5. Nasz portal

    1. Aktualności

      Najświeższe wiadomości związane z naszym Wortalem.

      307
      odpowiedzi
    2. Propozycje i uwagi dotyczące Smaczny.pl oraz forum

      Nasz Wortal jest dla Was. Tutaj możecie pisać co chcielibyście w nim znaleźć. Co Wam przeszkadza? Co zmienić?

      234
      odpowiedzi
    3. Użytkowanie forum i strony głównej - informacje i problemy

      Nie wiesz jak wykonać określoną operację na forum? Nie wiesz co i jak działa na stronie głównej Smaczny.pl? Tutaj doradzimy i pomożemy Ci we wszystkim.

      451
      odpowiedzi
    4. Tylko dla nałogowych "smakowiczów"

      Tutaj będziemy omawiać ważne i mniej ważne tematy - tak czy inaczej nikt "obcy" tego nie przeczyta (nie chodzi o ITI ;) )

      68
      odpowiedzi
  • Kto jest online?   0 użytkowników, 0 anonimowych, 8 gości (Zobacz pełną listę)

    Brak zarejestrowanych użytkowników online



  • Odpowiedzi

    • Składniki: Beczka śledzi – filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO 550 g 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki śmietany 18% 1 szklanka mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego Czarny pierz Olej Odsączamy filety śledziowe SEKO, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy olej jest już nagrzany, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno.
    • Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim SEKO 550 g 6 cytryn Średnia cebula czerwona Garść suszonych śliwek 80 g pestek słonecznika Świeżo zmielony, czarny pieprz Natka pietruszki Myjemy cytryny i sparzamy je gorącą wodą. Z jednej strony delikatnie przycinamy, aby stały stabilnie. Z drugiej odcinamy „kapelusze” tak, aby można było wydrążyć miąższ. „Kapelusze” zostawiamy do ozdoby, ostrym nożem wydrążamy środek cytryn, miąższ trzech z nich wykorzystamy do śledziowego farszu. Następnie filety śledziowe SEKO, cebulę i suszone śliwki kroimy w drobną kostkę, a natkę pietruszki siekamy, pozostawiając kilka listków do dekoracji. W międzyczasie prażymy pestki słonecznika na rozgrzanej patelni. Wszystkie składniki łączymy, doprawiając do smaku czarnym pieprzem. Całość wkładamy na dwie godziny do szczelnie zamykanego pojemnika, aby wszystkie smaki się połączyły. Teraz wystarczy przełożyć farsz do wydrążonych cytryn – dekorujemy je listkami natki pietruszki i przykrywamy „kapeluszami”.
    • Bardzo dobre informacje podał Wojtas, zastanawiam się właśnie nad rozpoczęciem wypieku własnego chleba.
    • Bardzo fajny przepis i wychodzi o wiele taniej niż w sklepie! Muszę się zainteresować wypiekaniem chleba.
    • Moja mama robiła z dodatkiem duszonych pieczarek - pycha:)
  • Posty

    • Składniki: Beczka śledzi – filety śledziowe z suszonymi ziołami SEKO 550 g 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 2 łyżki śmietany 18% 1 szklanka mleka 1 łyżeczka czosnku granulowanego Czarny pierz Olej Odsączamy filety śledziowe SEKO, po czym kroimy je w drobną kostkę. Następnie łączymy mąkę, jajka, śmietanę, mleko, dodajemy pieprz i czosnek granulowany. Po wymieszaniu dodajemy wcześniej przygotowane kawałki śledzia, po czym znów mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. W międzyczasie rozgrzewamy patelnię. Gdy olej jest już nagrzany, formujemy małe placuszki, które ściągamy po zarumienieniu z obu stron. Tak przygotowane pyszności można jeść na ciepło i zimno.
    • Składniki: Beczka śledzi – filety z olejem wiejskim SEKO 550 g 6 cytryn Średnia cebula czerwona Garść suszonych śliwek 80 g pestek słonecznika Świeżo zmielony, czarny pieprz Natka pietruszki Myjemy cytryny i sparzamy je gorącą wodą. Z jednej strony delikatnie przycinamy, aby stały stabilnie. Z drugiej odcinamy „kapelusze” tak, aby można było wydrążyć miąższ. „Kapelusze” zostawiamy do ozdoby, ostrym nożem wydrążamy środek cytryn, miąższ trzech z nich wykorzystamy do śledziowego farszu. Następnie filety śledziowe SEKO, cebulę i suszone śliwki kroimy w drobną kostkę, a natkę pietruszki siekamy, pozostawiając kilka listków do dekoracji. W międzyczasie prażymy pestki słonecznika na rozgrzanej patelni. Wszystkie składniki łączymy, doprawiając do smaku czarnym pieprzem. Całość wkładamy na dwie godziny do szczelnie zamykanego pojemnika, aby wszystkie smaki się połączyły. Teraz wystarczy przełożyć farsz do wydrążonych cytryn – dekorujemy je listkami natki pietruszki i przykrywamy „kapeluszami”.
    • Bardzo dobre informacje podał Wojtas, zastanawiam się właśnie nad rozpoczęciem wypieku własnego chleba.
    • Bardzo fajny przepis i wychodzi o wiele taniej niż w sklepie! Muszę się zainteresować wypiekaniem chleba.
    • Moja mama robiła z dodatkiem duszonych pieczarek - pycha:)
  • Wpisy na blogu

  • Ostatnie aktualizacje statusu

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.