Gość donmichallo Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 WITAM. Na początku chciałbym przybliżyć Was do mojego problemu, chodzi o to, że dużymi krokami zbliżają się urodziny mojej ukochanej tak więc postanowiłem jej coś ugotować : ) Ale nie myślę tutaj o jakimś kurczaczku czy tortilce, po głowie ' chodzi mi' coś wyszukanego ! Ostatnio byłem w makro i pomyślałem o jakimś homarze lub czymś w tych klimatach. Chyba, że zasugerujecie coś innego, coś co wpasuję się w klimat gór i ognia z kominka ( bo kolacja to tylko dodatek, mam zamiar ją podać w małym góralskim domku w bieszczadach) A teraz najważniejsze: z takimi bardziej wykwintnymi daniami raczej nie miałem styczności, owszem bardzo luibę gotować ale takich 'kosmosów' nigdy nie robiłem osobiście. Bardzo proszę o szybkie rzucenie okiem na mój problem - liczę na Waszą pomoc ! Z góry ślicznie dziękuję i pozdrawiam. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość donmichallo Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Nikt mi nie pomoże ? A podobno dobre forum kulinarne.. Bardzo proszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Wybacz ale homar do góralskiej chaty niezbyt mi pasuje. Wierzę, że chcesz sprawić swojej dziewczynie super kolację więc może jakieś regionalne dania bieszczadzkie aby wejść w klimat miejsca. Pozdrawiam serdecznie i życzę Wam dużo szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ala291 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Myslę, że AnnaK ma rację, do mnie też nie przemawia homar w góralskiej chacie, ale?... jak się uprzesz, to może i go zrobisz? ale ja mysle, że powinieneś zrobić coś lekkiego i bez udziwnień. Dodam tylko, że jak ogień z kominka, to koniecznie świece na stole :mrgreen: Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dany Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Jest takie dobre danie : Cannelini z mięsem. Potrzeba trochę czasu, żeby je przygotować - około 50 minut i do tego jakąś godzinkę musi się piec w piekarniku. Jest naprawdę pyszne, troszkę trzeba się nad nim pomęczyć, ale warto :wink: Tak w wielkim skrócie to musisz się zaopatrzyć w makaron Cannelini (niestety nie we wszystkich marketach jest on dostępny ). Potrzebne będzie Ci również mięso mielone, które doprawiasz pieprzem, papryką, vegetą, a następnie wkładasz je do makaronu. Później sos się robi i do piekarnika :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.