Beella Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Może zna ktoś z Was dietę jaką trzeba stosować przy BORELIOZIE(typ burgdorferi)mój mąż choruje na nią od miesiąca.W necie nic nie mogę znaleźć a od lekarza dowiedziałam sie tylko tyle że musi zrezygnować z mąki(makarony,chleb,ciasta)z grzybów,słodkich owoców,miodu.Już nie mam pomysłów co szykać mu do jedzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witaj Beello :)Znalazłam coś takiego https://borelioza.gazetka.eu/teksty.php?plik=dieta.php&tytul=Borelioza:%20Dieta i jeszcze coś takiego https://borelioza.net/blog/smutna-dieta/ Nie wiem czy o to Ci chodziło,ale może akurat pomogę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Witaj, słyszałm też, że należy unikać drożdży i cukru, ale to tylko na czas antybiotykowej terapii, a jeść dużo jogurtów. Ciekawy artykuł - dieta pa terapii antybiotykowej - warto przeczytać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beella Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 Dziękuję za pomoc to co tu jest napisane to kropla w morzu,na temat boreliozy przestudiowałam już chyba wszystko co jest możliwe,ale nigdzie nie ma wyszczególnione jakie dania można jeść tylko czego unikać.Choroba męża spadła na mnie jak grom z jasnego nieba i jakoś nie potrafię sobie z tym poradzić,ponieważ poszedł do lekarza z inną chorobą i co innego wyszło.Odmian boreliozy jest 15 i przy każdej jest inna dieta i inne leczenie antybiotykowe krótkotrwałe i trwające całe życie.Do tego mąż nie lubi ryb i drobiu co jest podstawą w diecie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi