Skocz do zawartości

Makaron :)


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Makaron z łososiem wędzonym, wódką i koperkiem: 250 g makaronu tagliatelle 1 kostka bulionowa KNORR z oliwą z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka wódki 50 ml kwaśnej śmietanki 250 g wędzonego łososia 1 pęczek koperku sól i pieprz do smak wykonanie: 1. Umyj i posiekaj koper. 2. Rozdrobnij łyżką łososia na małe kawałki. 3. Wlej na patelnię śmietankę i dodaj wódkę. Wymieszaj, delikatnie podgrzewając i uważając, żeby śmietanka się nie ścięła. 4. Rozpuść we wrzątku kostkę bulionową. Po minucie wrzuć makaron i ugotuj go al dente. 5. Odcedź tagliatelle, następnie wymieszaj z masłem. 6. Dodaj do makaronu śmietanę, łososia i koperek. 7. Wymieszaj wszystkie składniki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. 8. Podawaj z gałązką koperku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.