Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Makaron z łososiem wędzonym, wódką i koperkiem: 250 g makaronu tagliatelle 1 kostka bulionowa KNORR z oliwą z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżka wódki 50 ml kwaśnej śmietanki 250 g wędzonego łososia 1 pęczek koperku sól i pieprz do smak wykonanie: 1. Umyj i posiekaj koper. 2. Rozdrobnij łyżką łososia na małe kawałki. 3. Wlej na patelnię śmietankę i dodaj wódkę. Wymieszaj, delikatnie podgrzewając i uważając, żeby śmietanka się nie ścięła. 4. Rozpuść we wrzątku kostkę bulionową. Po minucie wrzuć makaron i ugotuj go al dente. 5. Odcedź tagliatelle, następnie wymieszaj z masłem. 6. Dodaj do makaronu śmietanę, łososia i koperek. 7. Wymieszaj wszystkie składniki. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. 8. Podawaj z gałązką koperku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.