Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
meskakuchnia

Zupa Z Łososia I Ziemniaków Lasem Pachnąca

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 

400g łososia 1 litr bulionu warzywnego 1 duża marchew 1 cebula 2 garście świeżych podgrzybków 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki śmietany 18% świeży koperek masło sól pieprz

 
Przepis Kulinarny:

Obrane ziemniaki wrzuć do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj przez około 25 minut.

Po 10 minutach do ziemniaków wrzuć pokropioną w kostkę marchew.

W czasie gdy ziemniaki będą się gotować na rozgrzanej patelni umieść odrobinę masła i wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz duże kawałki grzybów. Wszystko oprósz delikatnie solą oraz pieprzem i smaż przez 15 minut.

Usmażone grzyby dodaj do gotujących się ziemniaków. Spróbuj i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gotuj wszystko przez około 5 minut do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

W tym czasie pokrój łososia w kostkę.

Gdy ziemniaki będą miękkie wrzuć łososia do zupy dodaj śmietanę i wszystko wymieszaj. Spróbuj ponownie i jeżeli uznasz dopraw jeszcze raz solą lub pierzem.

Tak przygotowaną zupę gotuj na niewielkim ogniu przez 5 minut.

Przygotowaną zupę przenieś na talerze i posyp pociętym koperkiem.

 

http://www.meskakuchnia.com/przepisy-kulinarne/zupy/losos-grzyby-ziemniak-koperek

 

 

post-30698-0-74544700-1381947700_thumb.j

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.