Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
justhi

Pożywny Kapuśniak (Czerwona Kapusta W Innym Wydaniu)

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag schabu
50 dag czerwonej kapusty
1 cebula
1 łyżeczka masła
3 liście laurowe
2 goździki
3 jagody jałowca
sól, pieprz, cukier
pęczek włoszczyzny
40 dag ziemniaków
1 łyżka octu winnego

tego nie dodawałam, bo nie zabielam zup:
10 dag kremówki
1 łyżka borówek ze słoika

Pokrojoną cebulę i kapustę usmażyć na maśle. Dodać pokrojone mięso i litr wody, gotować z przyprawami 45 minut (ja tak nie do końca przestrzegałam tych i kolejnych minut, gotowałam, aż mięso było prawie miękkie i dopiero wtedy kolejne składniki dodawałam). Po 15 minutach dodać pokrojoną włoszczyznę. Po 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki. Przyprawić octem.
Udekorować kremówką i borówkami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.