Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
justhi

Pożywny Kapuśniak (Czerwona Kapusta W Innym Wydaniu)

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag schabu
50 dag czerwonej kapusty
1 cebula
1 łyżeczka masła
3 liście laurowe
2 goździki
3 jagody jałowca
sól, pieprz, cukier
pęczek włoszczyzny
40 dag ziemniaków
1 łyżka octu winnego

tego nie dodawałam, bo nie zabielam zup:
10 dag kremówki
1 łyżka borówek ze słoika

Pokrojoną cebulę i kapustę usmażyć na maśle. Dodać pokrojone mięso i litr wody, gotować z przyprawami 45 minut (ja tak nie do końca przestrzegałam tych i kolejnych minut, gotowałam, aż mięso było prawie miękkie i dopiero wtedy kolejne składniki dodawałam). Po 15 minutach dodać pokrojoną włoszczyznę. Po 20 minutach dodać obrane i pokrojone ziemniaki. Przyprawić octem.
Udekorować kremówką i borówkami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.