Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
aaanndee

Zupa Paprykowa Z Pulpetami

Rekomendowane odpowiedzi

Wymyślone na szybko, trochę podpatrzone, pycha!

Składniki na zupę :

2 duże czerwone papryki

1 duża cebula

1 marchew

1 pietruszka

1 por

Łyżka ostrej mielonej papryki

Łyżka słodkiej mielonej papryki

1,5 litra bulionu

5 ziemniaków

1 opakowanie fix przyprawy do gulaszu węgierskiego

Pulpety:

400 g mięsa mielonego

1 jajako

Łyżka vegety

1 namoczona bułka

Pieprz do smaku

Wykonanie:

Marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę i por kroimy w kostkę i podsmażyć w garnku. Dosypujemy zmielone papryki i dalej podsmażamy aż zawartość zacznie nabierać czerwonego koloru. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy przez kolejne 10 minut. W między czasie wyrabiamy mięso. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony. Fix mieszamy w szklance gorącej wody i szklane naszego wywaru. Wlewamy wszystko spowrotem do garnka, dokładamy pulpety i tak gotujemy jeszcze 10 minut.

Smacznego!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie takie trudne, nie robi się długo, spróbuję. Brzmi baaaaardzo smacznie, zwłaszcza że lubię takie zabawy kulinarne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.