Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
aaanndee

Zupa Paprykowa Z Pulpetami

Rekomendowane odpowiedzi

Wymyślone na szybko, trochę podpatrzone, pycha!

Składniki na zupę :

2 duże czerwone papryki

1 duża cebula

1 marchew

1 pietruszka

1 por

Łyżka ostrej mielonej papryki

Łyżka słodkiej mielonej papryki

1,5 litra bulionu

5 ziemniaków

1 opakowanie fix przyprawy do gulaszu węgierskiego

Pulpety:

400 g mięsa mielonego

1 jajako

Łyżka vegety

1 namoczona bułka

Pieprz do smaku

Wykonanie:

Marchew, pietruszkę, cebulę, paprykę i por kroimy w kostkę i podsmażyć w garnku. Dosypujemy zmielone papryki i dalej podsmażamy aż zawartość zacznie nabierać czerwonego koloru. Zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy przez kolejne 10 minut. W między czasie wyrabiamy mięso. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony. Fix mieszamy w szklance gorącej wody i szklane naszego wywaru. Wlewamy wszystko spowrotem do garnka, dokładamy pulpety i tak gotujemy jeszcze 10 minut.

Smacznego!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie takie trudne, nie robi się długo, spróbuję. Brzmi baaaaardzo smacznie, zwłaszcza że lubię takie zabawy kulinarne :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.